Vuosi 2022 aloitetaan uudella Battle Beastillä, Ereb Altorilla ja Infected Rainilla

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 31.12.2021

Levyhyllyssä näyttää olevan tyhjää tilaa! Mobiililaitteen muistiin mahtuisi vielä lisää kuunneltavaa! Mietitkö nyt, mitä uusia julkaisuja kannattaisi hankkia? Miltä yhtyeeltä on tulossa uutta musiikkia? Joulurenkutusten jälkeen maistuu varmasti taas uusi metallimusiikki.

Kalmankantaja – Metsäuhri

Hyvinkääläistä Kalmankantajaa ei voi ainakaan laakereilla lepäämisestä syyttää, sen verran tuottelias yhtyeen takana oleva Grimm666 on. Heti tammikuun alussa saadaan kuultavaksi jo seitsemäs täyspitkä 2020-luvulla! Mielelläänhän tätä kuunteleekin, jos luonnosta intoaan ammentava suomenkielinen black metal maistuu. 

1914 – Where Fear and Weapons Meet

Ensimmäisestä maailmansodasta teemansa musiikkiin noutava ukrainalainen 1914 täräyttää uuden levyn tulille heti vuoden alussa. Suomeenkin ensi kesänä saapuva bändi on omalla sarallaan erittäin hyvä tekijä, joten tämä kannattaa ottaa kuunteluun viimeistään nyt, niin Tuskan-keikalla tuntee muutaman biisinkin bändiltä.

Infected Rain – Ecdysis

Moldova ei ole niitä maita, jotka ensimmäisenä tulevat mieleen, kun metallimusiikista puhutaan. Täältä kuitenkin tulee Infected Rain, joka on kovalla työllä päässyt nousemaan monien festareitten lavoilla ja sitä kautta saanut itselleen uusia ystäviä. 7. tammikuuta kannattaakin suunnata levykaupoille hankkimaan tämä uutuuslätty.

Ereb Altor – Vargtimman

Tammikuun puolivälissä tulille saadaan levy, jota kohtaan ainakin itselläni on kovat odotukset. Ruotsalainen viikinkimetalli, johon on tullut koko ajan enemmän myös black metal -elementtejä, saa näkemään kuvia muinaisista taisteluista. Toivottavasti saadaan bändi levyn myötä myös keikoille Suomeen.

Detset – Vermeil

Tamperelainen Detset on ehtinyt jo koluta Suomen keikkalavoja monien isompien nimien kanssa – ja välillä myös pääesiintyjänä. Kyllä tämäkin vielä metallin kategoriaan asettuu, ja tammikuussa kuultavaksi saadaan yhtyeen debyytti, joka on syytä ottaa kuunteluun.

Verikalpa – Tunturihauta

Pohjoisesta ponnistava folk metal -yhtye Verikalpa on päässyt jo siihen vaikeaan kolmanteen levyyn asti. Suomi tunnetaan hyvin näistä ränttätänttäbändeistään, ja tähän oluenhuurteiseen kaartiin Verikalpa tuo oman hienon lisänsä.

Wiegedood – There’s Always Blood at the End of the Road

Jos tämä bändi ei ole sinulle vielä tuttu, niin annan vahvan suosituksen ottaa se haltuun vaikkapa tämän tammikuussa ilmestyvän levyn myötä. Nämä belgialaiset ovat julkaisseet aikaisemmin trilogian, ja nyt pitkästä aikaa saadaan levylautaselle uutta Wiegedoodia. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, luvassa on kylmät väreet tuottavaa musisointia.

Battle Beast – Circus of Doom

Seuraavaksi lähtee korkealta ja kovaa, kun kotimainen Battle Beast saa uutuuslevynsä ulos. Kyseessä on jo bändin kuudes kokopitkä, ja ihan varmasti tällä kolkutellaan myyntilistojen kärkitiloja. 

Luetuimmat

Uusimmat