Wacken Open Air -festivaali rakentaa kaljaputkea: ympäristöystävällistä juhlintaa

Kirjoittanut Minttu Harju - 26.5.2017
Wacken Open Air -kaljaputkimainos

Saksassa järjestetty Wacken Open Air -festivaali on metalimuusikin yksi tunnetuimmista festivaaleista, joka järjestetään vuosittain elokuussa pienessä Wackenin kylässä. 1800 asukkaan kylä kerää festivaalin myötä yli 75 000 kävijää. Tänä vuonna paikalle saapuu 150 yhtyettä.

Viime vuonna alueella tehtiin suuri salaojitusverkosto, jotta kävijät eivät joutuisi kärsimään jokavuotisesta mutaisesta maastosta. Tällä hetkellä alueella toteutetaan erilaista parannusta, jonka tarkoituksena on yhtälailla huolehtia janoisten juhlijoiden viihtyvyydestä. Wacken rakentaa kaljaputkea, jotta keskimäärin 400 000 litran kaljan kulutus saadaan toimitettua ilman viivästyksiä. Putkiston avulla baarimikot pystyvät vetämään hanoista kuusi kaljaa sekunnissa.

Wacken Open Air -festivaalin perustaja Holger Hübner kertoi, että uudella menetelmällä alueen maasto ei kärsi raskaiden kuorma-autojen toistuvasta kaljakuljetuksesta. Aiempina vuosina maaperä on sietänyt tuhansien kaljatynnyreiden siirrosta festivaalialueelle sekä tapahtuman päätyttyä poisviennistä.

Alueelle on tarkoitus toteuttaa myös sähkö- ja kuitulinjat sekä juomavesiputket ja viemäröinti. Kokonaisinvestointi maksaa miljoona euroa, mutta sen myötä festivaali on kaikille osapuolille miellyttävämpää.

Katso kaljaputken hauska esittelyvideo tästä:

Uutisesta voi lukea lisää The Local -lehdestä sekä saksankielisestä Hamburger Morgenpost -lehdestä.