Wacken Open Air -festivaalin alue perusteelliseen remonttiin

Kirjoittanut Minttu Harju - 4.11.2016

wacken-open-airSaksassa järjestetty Wacken Open Air -festivaali on metalimuusikin yksi tunnetuimmista festivaaleista, joka järjestetään vuosittain elokuussa pienessä Wackenin kylässä. Nimekkäiden esiintyjien lisäksi festivaalit ovat tulleet tutuksi alueen mutaisuudesta, aina sateen yllättäessä. Tällä hetkellä alueen maisema näyttää hyvin erilaiselta, sillä alueella on valtavat kaivaukset käynnissä. Salaojitus ja alueen kunnostus vaatii erikoistoimenpiteet. Wacken TV julkaisi videoita, jossa esitellään urakan vaiheita. Festivaalin organisoija Holger Hübner on kertonut miksi rakennustyöt toteutetaan:

”Over the last few years, we have reached the limits of what we can expect from our ’Holy Wacken Land’ and the visitors.”

Festivaalialueen ensimmäinen rakennusvaihe koski kaivauksia ja alueen oikaisua, kun taas seuraavan vaiheen aikana parannellaan ja laajennetaan olemassa oleva salaojaverkosto. Kolmannessa vaiheessa alueelle levitetään apilan sekä sinappikasvin siemeniä, sillä tavallinen ruoho ei kestä festivaalin liikennettä. Katso videot tästä:

Wacken Open Air 2017 -festivaalin pääesiintyjät ilmoitetaan vasta, kun liput ovat myynnissä. Vuoden 2016 tapahtuman ensimmäiset 45 000 lippua myytiin kahden tunnin kuluttua siitä, kun ennakkomyynti alkoi.