Wacken Open Air pääsee taloudellisesti hädin tuskin omilleen

Kirjoittanut Jyri Kinnari - 4.8.2015

wackenSaksassa järjestettävä Wacken Open Air on maailma suurin metallifestivaali, mutta Billboard.comin haastattelema tapahtuman perustaja Thomas Jensen on kertonut, että 26 vuoden aikana Wacken Open Air on pääasiassa tuottanut tappiota. Wacken Open Air on viime vuosina myyty loppuun nopeasti lippujen tultua myyntiin, mikä tarkoittaa 75 000:tta festivaalivierasta. Tapahtuma on pidättäytynyt minimaalisessa määrässä mainostilan myynnin suhteen, VIP-lippuja ei myydä ja kaikki liput ovat kolmen päivän lippuja. Ensi vuoden festivaali myytiin loppuun 12 tunnissa, mutta Jensenin mukaan tuotto menee pitkälti viime vuoden velkojen maksamiseen. Jensen sanoo, että Wacken Open Air tulee kuitenkin selviytymään. Tänä vuonna ei ehkä menetetä rahaa, mutta tuottoakaan ei juuri tule. Tärkeintä on kuitenkin se, että festivaalivieraille saadaan paras mahdollinen festivaalikokemus.

”We’re surviving. Every year is a challenge and this one will be hard — I don’t think we’ll lose money, but the profit will be eaten. But we have to get the best experience for the fan. If we’re not doing that, we’re not successful. It’s as simple as that.”

Ensi vuoden festivaalin ensimmäiset esiintyjät on jo julkaistu. Wackenissa tulevat esiintymään vuonna 2016 mm. Axel Rudi Pell, Blind Guardian, Dragonforce, Eluveitie, Orphaned Land ja Steel Panther. Koko tähänastinen bändikattaus näkyy täällä.