Waltacunta – Armonantaja EP

Kirjoittanut Teresa Liljeberg - 12.4.2015

Waltacunta - Armonantaja EPTamperelainen Waltacunta yhdistelee moderniin suomiheviin vivahteita punkista ja stonerista (ainakin itse väittävät). Yhtye uhoaa olevansa jopa ”kotimaisen raskaan musiikin Don Huonot”. Ensimmäinen täyspitkä albumi julkaistaan tämän vuoden aikana, joten yhtye on lähestynyt EP:llä nimeltään ”Armonantaja”, joka on julkaistu heinäkuussa 2014.

EP avataan punkimmalla meiningillä, joka on kappale ”Lasikattoinen Helvetti”. Kappale tuo hyvin esiin yhtyeen ongelmista yhden, nimittäin vokaalit. Räyhäkkäämpi meno ei oikein sovi laulajan suuhun ja puhtoisempi laulanta ei taasen sovi erityisen hyvin tähän metalliseen antiin. EP:n kolmessa muussa kappaleessa mennään metallisemmalla linjalla ja onneksi räyhäkkäämmät vokaalit jäävät vähemmälle. Kappaleissa läpi koko EP:n on valitettavasti sellainenkin ongelma, että yksikään niistä ei oikeastaan jää mieleen hyvällä tavalla eikä oikeastaan ärsyttävällä tavalla.

”Armonantaja” on siis neljä kappaletta varsin tasapaksua suomiheviä. Tämän perusteella en odota malttamattomana yhtyeen ensimmäistä täyspitkää albumia. ”Kotimaisen raskaan musiikin Don Huonot” on terminä vielä kovin kaukana.

5/10

Kappalelista:

  1. Lasikattoinen Helvetti
  2. Routainen Pelto
  3. Musta Jää
  4. Saasta

https://www.facebook.com/wc.official?fref=ts

Kirjoittanut: Olli Norolahti