Wardressin ”Dress For War” on ontto jäljitelmä esikuvistaan

julkaisi lokakuussa esikoisalbuminsa, joka suorastaan huokuu menneiden vuosikymmenten hevin perintöä. Erich Eysin karkea ääni taipuu tulkitsemaan niin matalalta kuin korkealta, mutta hänen äänensä ontuu paikoitellen hieman. Riffit ovat tyylille uskollisesti raskaita ja junnaavia, mutta myös kitarasooloja päästään ihastelemaan, kun kitaristit Alex Gor ja Kimon Roggenbuck innostuvat näyttämään taitojaan. ”Dress For War” -albumin kappaleista välittyy myös synkkyys, uhmakkuus ja äijämäisyys, joka tasapainottelee korniuden ja vakavissaan otettavuuden välillä.

”Dress For War” sisältää mukavasti paukkuja etenkin levyn alkupuolella. ”Thou Shall Now Kill” ja ”Mad Reaper” ovat väkeviä hevihymnejä, joita kuitenkin vaivaa hienoinen itseään toistavuus. ”Dark Lord” tuo esiin mukavasti Wardressin energisyyttä, mutta sen jälkeen ”Dress For War” alkaa tuntua tuskastuttavan pitkältä. Levyn kruunaa oletettavasti tahattomasti hupaisa ”Metal League”, joka tekee selväksi mistä Wardressissa on kyse.

”Dress For Warin” suurimmaksi ongelmaksi muodostuu sen uskollisuus esikuviaan kohtaan. Wardress on pyrkinyt tekemään albumistaan niin aitoa vanhan koulukunnan heviä kuin on pystynyt, ja jos se olisi ainoa mittari, niin ”Dress For War” pärjäisikin hyvin. Ongelmana on kuitenkin se, ettei saksalaisyhtyeen soundi ole mitenkään omaperäinen, saati albumi sellainen, että sen jaksaisi tuskailematta kuunnella. En tiedä kuvittelenko, mutta albumista välittyy tietynlainen paatoksellinen asenne. Aivan kuin Wardress pyrkisi vakuuttamaan kuuntelijan siitä, että tältä hevin kuuluu kuulostaa, mutta ei itsekään ole aivan varma tekemisistään.

Kaiken kaikkiaan ”Dress For War” on aitoa heviä alusta loppuun, joka ei anna kuulijalle mitään sellaista mitä ei olisi joskus kuullut esimerkiksi Iron Maidenilta, Manowarilta tai Judas Priestilta. Jos se kuitenkin riittää, niin Wardressin äärellä voi viihtyä.

3/10

Kappalelista:

  1. Prelude To War
  2. Wardress
  3. Thou Shall Now Kill
  4. Mad Reaper
  5. Metal Melodies
  6. Dark Lord
  7. Betrayal
  8. Atrocity
  9. Werhen
  10. Metal League

Wardress Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua