WARIS astuu esiin kulmikkaalla askeleella

Kirjoittanut Niko Kuusela - 7.3.2021

Varsinais-Suomesta ponnistava suomenkielisen vaihtoehtometallin tulokas WARIS julkaisi single-biisin ”Kulmikas” viime ystävänpäivänä 14.2. Melodisen, parisuhteisiin ja tunteiden ilmaisun vaikeuteen keskittyvän kappaleen video julkaistiin viime sunnuntaina.

Kulmikas on bändin toinen julkaistu kappale. Bändi on toiminut tässä kokoonpanossa pari vuotta, muta soitto- ja bändihistoriaa on nelikolla jo teinivuosista asti.

– Pari vuotta sitten päätimme kasata junnuvuosien bändin pohjilta parin vuosikymmenen soittotauon jälkeen uuden bändin ja alkaa soittamaan hiukan rankempaa rockia. Leikkisästi olemme alkaneet kutsua tätä ”setämetalliksi”, bändin laulaja-basisti Jaakko Mussaari kertoo.

EP luvassa loppuvuodesta.

Bändi tähtää loppuvuonna EP:n julkaisemiseen. Biisit saavat muotonsa treenikämpällä, minne bändin jäsenet tuovat aihionsa nelikon muovailtavaksi.

– Biisien päälle ripotellaan WARIS -taikasuolaa sopivissa määrin. Kappaleita ja sanottavaa on liukuhihnalla reilusti, joten EP:n materiaali saadaan kasaan vaivattomasti, Mussaari kuvailee.

Suomen kieli on ollut alusta asti bändille tärkeä työväline. Ajankohtaisia ja ikäviäkin aiheita pystyy bändin mielestä käsittelemään tehokkaammin ja vaikuttavammin suomeksi.

WARIS voisi kuvailla itseään puolueettomaksi, avarakatseiseksi, rehelliseksi, rujoksi, mutta myös herkäksi olennoksi, Mussaari päättää.

Videon on ohjannut ja kuvannut Teo Pyykkönen/Studio Sighthound. ”Kulmikas” -biisin miksauksesta ja masteroinnista on vastannut Henri Arvola/Harvola Music.

Luetuimmat

Uusimmat