Watain Nosturiin tammikuussa

Watain 2013Yksi vuosikymmenen mielenkiintoisimmista black metal -yhtyeistä palaa reilun kolmen vuoden tauon jälkeen Nosturille. Watain tunnetaan voimallisista ja jopa rituaalinomaisista konserteistaan ja persoonallisesta ilmaisustaan. Bändin musiikissa on vaikutteita muun muassa vanhansta Mayhemista, Bathorysta ja Dissectionista. Watain ei ole koskaan halunnut olla tavanomainen black metal -trio, uudella levyllään on kuultavissa jopa balladin kaltaisia piirteitä. Yhtye on on 16-vuotisen uransa aikana ehtinyt hakea tyyliään ja rakentaa itseään ”Paholaisen työtä varten”.

Bändin nokkamies Erik Danielsson kuvailee Watainin olevan hänen visionsa aidosta black metallista: ”Se on saatanallinen, maaginen, nälkäinen ja vaarallinen. Pahansuopa, elitistinen, kaiken nielevä, maailmoja valloittava.”

Watain julkaisi elokuussa 2013 viidenen täyspitkän albuminsa ”The Wild Hunt”, jota on tituleerattu jopa bändin monipuolisemmaksi levyksi. Perus black metallia levyllä kuullaan yllättävän niukasti, mutta melodiset yllätykset tarttuvat kuuntelijaan kui purkka kengän pohjaan.

Bändi nähdään Helsingin Nosturilla tammikuun 21. päivänä. Liput konserttiin tulevat myyntiin maanantaina 18.11. Tiketissä!

Keikka:
WATAIN (SWE)
21.1.2014 @ Nosturi, Helsinki
Liput 25€: Tiketti

Kommentoi julkaisua