We Sell The Deadin debyytti ”Heaven Doesn’t Want You And Hell Is Full” on miellyttävän synkkä mutta yllätyksetön

Pinnalle on viime aikoina ponnahtanut useita “superkokoonpanoja” kuten Toolin ja Mastodinin jäsenten tähdittämä Legend Of The Seagullmen ja Rage Against The Machinen, Cypress Hillin sekä Public Enemyn jäsenistä koostuva Prophets Of Rage. Ruotsalainen rock-yhtye We Sell The Dead ei paini ehkä yhtä raskaassa sarjassa, mutta yhtyeestä löytyy pohjoismaisella tasolla kovia tekijöitä kuten jäseniä In Flamesistä ja HIM:stä.

Omaan silmääni We Sell The Dead iskeytyi Drömriketin Facebook-sivujen kautta: yhtye oli postannut, että We Sell The Dead -niminen orkesteri on julkaisemassa pian albumin, jolla ovat mukana Drömriketin Jonas Slättung ja Niclas Engelin (In Flames, Engel). Jo pelkästään se, että Drömriket mainosti yhtyettä, sai kiinnostukseni heräämään ja kuuntelemaan ”Turn It Over” -kappaleen, joka on itse asiassa melkoinen korvamato. Kappaleesta on julkaistu myös yksinkertaisesti animoitu video, joka muistuttaa visuaalisesti Theorionin ”Theme Of Antichristia”.

Engelin ja Slättungin lisäksi yhtyeestä löytyy edesmenneen HIM-yhtyeen rumpali Gas Lipstick. Yhtyeen vokalistina toimii Apollo Papathanasio (Spiritual Beggers, Firewind), jonka flegmaattinen ja kärsivä ääni muistuttaa paikoitellen Mustaschin Ralf Gyllenhammaria. Papathanasion vaikeroiva ääni vaati oman sulattelunsa. Hän tekee kuitenkin erittäin hyvää jälkeä ”Echoes Of An Ugly Past” ja ”Leave Me Alone” -kappaleissa.

We Sell The Deadin debyytti lähtee liikkeelle yhtyeen nimelle uskollisella ”The Body Market” -introkappaleella, jossa kuullaan pesunkestävää myyntimiestä, joka kaupittelee ohikulkijoille ”tuoreita ruumiinosia suoraan hautausmaalta”. Myyntipuhetta seuraa aavemainen, vanhoihin kauhuelokuviin teemamusiikiksi sopiva urkumusiikki. ”The Body Market” toimii alustuksena albumille, tosin muut kappaleet eivät kerro ruumiinkappaleiden myynnistä.

”Echoes Of An Ugly Past” vyöryy uhkaavasti kuin synkät menneisyyden tapahtumat unettoman yön pikkutunteina sängyssä pyöriessä. Kappaletta on kevennetty lyhyillä välisoitoilla, mutta muuten ”Echoes Of An Ugly Past” painostaa raskaasti. ”Imagine” on yksi levyn aggressiivisimpia kappaleita, josta on hyvä siirtyä radioystävälliseen ”Turn It Overiin”.

Levyn puolivälin jälkeen on vuorossa ensimmäinen kevyt kappale, jonka virkaa hoitaa ”Too Cold To Touch”. Kappale alkaa kauniilla piano-osuudella, joka yhdessä Engelin kitaran näppäilyjen kanssa luo pohjan Papathanasion kevyelle tulkinnalle. Vaikka ”Too Cold To Touch” onkin harmoninen balladi, on se myös ensimmäinen kappale, joka saa kunnolla vangittua kuuntelemaan. Tämän jälkeen We Sell The Dead jatkaa uhmakkaasti synkistelevää rock-linjaansa paitsi ”Silent Screamissä”, jossa tunnelmaa vähän kevennetään.

We Sell The Deadin esikoisalbumi on synkistelyyn taipuva, tunnelmallinen rock-albumi, jota kuunnellessa riemu ei pääse yllättämään. Levy etenee tasaisesti alusta loppuun, eikä yksikään kappale yllätä. Vaikka itse yhtye ja esikoisalbumi ovat nimiensä suhteen odotuksia herättäviä, itse levyn anti ei juuri hetkauta. Jäin kaipaamaan jotain käänteentekevää, mutta tällä kertaa sitä ei ollut tarjolla. We Sell The Deadin debyytti on kaikin puolin toimiva kokonaisuus, vaikkei se merkittävästi kiinnostusta herätäkään.

6+/10

Kappalelista:

  1. The Body Market
  2. Echoes Of An Ugly Past
  3. Leave Me Alone
  4. Imagine
  5. Turn It Over
  6. Too Cold To Touch
  7. Trust
  8. Pale and Perfect
  9. Silent Scream

We Sell The Dead Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentit