Weightless Worldin energinen hevibiisi ”Speedrun” kertoo periksiantamattomuudesta

Kirjoittanut Niko Kuusela - 30.4.2023

Jyväskyläläinen Weightless World julkaisi aiemmin tänä vuonna näyttävällä ja näyttelijöitä pursunneella musiikkivideolla varustetun singlen ”Initiate Restart”. Nyt viisihenkinen yhtye julkaisee lisää uutta materiaalia: ”Speedrun” on suoraviivainen kappale periksiantamattomuudesta.

”Kappalehan sai alkunsa meikäläisen drum and bass -kokeilusta, josta irrotin tuon pääteeman liidin, kun totesin, että ’tästähän saa oikeastaan parempaa heviä’. Demottaessa sitten inspiroiduttiin ’ruotsalaisesta sovituksesta’, ja kappaleen pohja kasattiin kliseitä syleillen parissa tunnissa Pihlajaveden mökin eeppisellä biisileirillä”, kertoo basisti Tino Kantoluoto.

Speedrun” on nimensäkin mukaisesti nopea biisi, mutta se pitää sisällään muutaman twistin. Rumpalilta ei kysytty tempomieltymyksiä, vaan kyse oli niin sanotusti ilmoitusluontoisesta asiasta.

”Biisissä on nopeutta ja voimaa ja tarttuva kertsi. Poijjaat kun esittelivät aihion, totesivat vain, että sori Kari tuosta temposta. Ei muuta kuin jalat töihin vaan!” naureskelee rumpali Kari Rannila.

Kitaristi Valtteri Viinikka kiittelee Weightless Worldin laulajaa Perttu Korhosta tämän laulusuorituksesta sekä sanoituksista: Dark Souls 1 -pelin hakkaamisen yhteydessä muodostuneet sanat sopivat erinomaisesti myös perinteisempään sinnikkyyteen, ja miksei jopa urheilusuoritukseenkin.

”Pertulle propsit vokalistin suorituksestaan sekä lyriikkapuolesta: nykyaikaisesta videopeliteemasta on myös nähtävissä yhteys ihan tavalliseen arjen ‘grindaamiseen’ ja periksiantamattomuuteen. ’Speedrunin’ soimista urheilutapahtumissa ja jonkun urheilijan tai joukkueen sisääntulokappaleena odotellessa!”

Weightless Worldin debyyttialbumi ”The End of Beginning” ilmestyi vuonna 2019. Yhtyeen toinen pitkäsoitto julkaistaan syksyllä.

Luetuimmat

Uusimmat