Wendy Dio avaa, kuinka edesmenneen Ronnie James Dion elämäkerta saatiin valmiiksi

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 4.8.2021

Viime vuonna tuli täyteen kymmenen vuotta siitä, kun metallimaailman arvostetuimpiin solisteihin lukeutunut  menehtyi traagisesti. Laulajalegendasta aiotaan julkaista elämäkerta ”Rainbow In The Dark”, jota itse oli ehtinyt jo kirjoittaa jonkin matkaa ennen kuolemaansa.

Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2022 →

Nyt edesmenneen laulajalegendan leski Wendy Dio avaa, kuinka kirja saatettiin loppuun Ronnien kuoleman jälkeen.

”Ronnie alkoi kirjoittaa kirjaa. Hänellä ei ollut kiire, mutta hän halusi sen julkaistavan. Hän kirjoitti vähän ja jätti sen sitten hetkeksi, ja sitten kirjoitti vähän ja jätti sen taas hetkeksi. Ja sitten, kun hän oli sairas, hän raapusteli kasan muistiinpanoja. Hän kirjoitti kirjaa lähes Rainbowin loppuun asti. Ja sitten hän raapusteli muistiinpanoja ja kirjoitti ylös erilaisia asioita, jotka hän halusi muistaa laittaa kirjaan, ja niin edelleen ja niin edelleen. Mutta valitettavasti hän ei koskaan saanut sitä valmiiksi”, Wendy kertoo ja jatkaa:

”Minulla oli kirjasopimus Ronnien elämästä, kun hän oli vielä elossa. Mutta sitten jätimme sen syrjään, eikä ollut oikea aika. On vaikea käsitellä kaikkia niitä muistoja ja muuta. Ja sitten Mick Wall tönäisi ja tönäisi minua. Hän tunsi Ronnien hyvin; hän oli toimittaja Isossa-Britanniassa ja oli haastatellut [Ronnieta] monta, monta kertaa. Hänestä oli tullut ystävä vuosien varrella. Hän tönäisi minua ja sanoi: ’Älä viitsi. Meidän on tehtävä tämä’. Niinpä pari vuotta sitten päätimme: ’Okei. Mennään siihen. Aloitetaan se.’ Mutta halusin sen kirjoitettavan Ronnien omin sanoin. Onneksi Ronnien äidillä oli leikekirja, johon oli koottu kaikki Ronnien koskaan tekemät haastattelut. Kävimme läpi koko joukon ja valitsimme asioita, jotka kertoivat hänen elämästään noina aikoina. Mutta ne olivat asioita, joita Ronnie sanoi edelleen itse haastatteluissa. Kokosimme ne kaikki yhteen, ja sitten minun muistojani, jotka tulivat esiin tuolloin. Niinpä saimme kirjan valmiiksi.”