Wheel julkaisi uuden albumin ”Resident Human”

Kirjoittanut Jaakko Nygård - 27.3.2021

Kotimaisen progerock-jyrä Wheelin kakkosalbumi ”Resident Human” on saapunut keskuuteemme. Saksalaisen OMN Label Servicesin julkaisema albumi on työstetty kasaan keskellä koronapandemian runtelemaa maailmaa ja se kuuluu myös albumin sisällössä.

”Vitsailimme vuoden alussa, että tästä tuleekin koronakonseptialbumien vuosi progemusiikin puolella, ja tavallaan meidänkin pitkäsoittomme on sellainen. Levyssä on kuitenkin enemmän kyse koronan myötä mahdollistuneesta itsetutkiskelusta kuin pandemiasta itsestään”, Wheelin laulaja James Lascelles kuvailee.

Raskasvivahteiset sävellykset vievät kuulijansa myös sanoituksien osalta varsin mielenkiintoiselle elämysmatkalle.

”Resident Human on läpileikkaus modernin ajan ihmisyydestä. Niin myrkylliset verkkokeskustelut kuin sisäiset pohdinnatkin ovat osa albumin tematiikkaa ihmisen kaksijakoisen luonnon tutkiskelussa; meillä on sekä taipumus aiheuttaa tuhoa että kyky tuntea empatiaa. Albumi kuvastaa myös Wheelin henkilökohtaista kasvua viime vuosien aikana”, James toteaa.

Omien sanojensa mukaan jonkinlaisesta perfektionismista kärsivä yhtye päätti ottaa kakkosalbumilleen täysin uuden suunnan edeltäjäänsä ”Moving Backwards” -debyyttialbumiin verrattuna. Täten uutukaiselle päätettiin jättää tilaa autenttimaiselle äänimaisemalle.

”Albumi on raaempi kuin yksikään aikaisempi julkaisumme ja näyttää häpeilemättä myös soittomme inhimillisen ja ’epätäydellisen’ puolen. Olemme äärimmäisen ylpeitä tästä levystä, ja on ilo jakaa se lopultakin kanssanne.”

”Resident Humanin” kappalelista on seuraava:
1. Dissipating (11:52)
2. Movement (4:24)
3. Ascend (4:23)
4. Hyperion (12:09)
5. Fugue (4:32)
6. Resident Human (10:32)
7. Old Earth (2:17)

Wheel on:
James Lascelles – laulu, kitara
Jussi Turunen – kitara
Aki ”Conan” Virta – basso
Santeri Saksala – rummut

https://www.facebook.com/wheelband/