While She Sleeps ottaa kantaa bändien vähäiseen tienaamiseen uudella paidallaan: design vapaasti muidenkin käytettävissä

On selvää, että kaikki bändit eivät pääse rikastumaan musiikillaan, ja vain harva kykenee itsensä sillä täysin elättämään siitäkin huolimatta, että kuulijoita saattaa löytyä paljonkin. Esimerkiksi Periphery, progressiivisen metallin kuumimpiin nykyaikaisiin nimiin luekutuva bändi, on kertonut julkisuudessa avoimesti, että sen jäsenet eivät pysty elättämään itseään musiikilla. Striimauksen vuosikymmenenä kysymys bändien mahdollisuuksista saada rahaa on erityisesti tapetilla juuri sen takia, että levyjen fyysinen myynti on laskussa. Nykyään jopa 87 prosenttia musiikista kulutetaan digitaalisesti.

Englantilainen metalcore-yhtye While She Sleeps on nyt ottanut avoimesti kantaa muusikoiden mahdollisuuksiin tienata musiikillaan. Bändi kertoo Facebook-julkaisussaan, että yksi 20 euron bändipaita vastaa hinnaltaan noin 5000 kuuntelua esimerkiksi Spotifyssa. Siitä yhtye saikin idean tuoda ongelman julkisuuteen teettämällä paitadesignin, jossa kerrotaan että, kyseinen paita on 5000 streamin arvoinen ja että bändejä voi tukea parhaiten ostamalla paitoja ja muita oheistuotteita.

While She Sleeps on lisäksi antanut kyseisen designin kaikkien vapaaseen käyttöön. Niinpä myös oma bändisi voi painattaa paitoja kyseisellä viestillä. Yhtye toivoo sanoman saavuttavan mahdollisimman monen. Paitaostoksille pääset täällä, ja designin voit ladata koneellesi täällä.