White Wizzardin uusi albumi ilmestyy perjantaina: uusi kappale ”Storm The Shores” kuunneltavissa

Kirjoittanut Sami Rautiainen - 8.1.2018

Los Angelesista tuleva perinteistä heavy metallia soittava White Wizzard julkaisee järjestyksessään neljännen täyspitkän ”Infernal Overdrive” tammikuun 12. päivä. White Wizzard on kärsinyt jatkuvista jäsenten vaihdoksista, ja se on jopa nimitetty yhtyeen basisti-biisintekijä Jon Leonin sooloprojektiksi. Eikä aiheetta, sillä 2014 julkaistulla singlellä ”Marathon Of Dreams” Leon hoiti kirjoitus- ja sävellystyön ohella kitara-, basso- sekä lauluosuudet.

Nyt ilmestyvällä albumilla koossa on kuitenkin täysimittainen heavy-bändi. Levyllä soittavat Leonin lisäksi rummuissa juurikin edellä mainittuun ”Marathon Of Dreams” -singleen ainoana ulkopuolisena muusikkona kelpuutettu Devin Lebsack, kitarassa yhtyeen 2009 julkaisemalla EP:llä ”High Speed GTO” soittanut James J. LaRue ja mikin varressa fanien suosikki Wyatt ”Screaming Demon” Andersson. Erityisesti Andersson tuo yhtyeen soundiin tiettyä, heavy metallista 90-luvun jälkeen pitkälti sukupuuttoon kuollutta vaaran tunnetta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Jäsenistön lisäksi mielenkiintoista ilmestyvän levyn osalta on sen syntyhistoria. Edellisen, vuonna 2013 julkaistun ”The Devil’s Cut” -albumin jälkeen levy-yhtiö Earache Records pudotti White Wizzardin listoiltaan ja yhtye hajosi. Yhtyeellä ei tuolloin ollut jäljellä muuta kuin Leon. Parin vuoden ihmettelyn jälkeen Leon alkoi kasaamaan bändiä uudestaan jo koetelluista jäsenistään. Koska yhtyeellä ei kuitenkaan ollut levy-yhtiötä taikka muutakaan taloudellista selkänojaa, turvautui se levytysprosessissaan joukkorahoitukseen. Kampanja oli menestys, ja tarvittavat varat saatiin kokoon. Tiettävästi nyt ilmestyvässä levyssä on jonkin verran kiinni myös suomalaisten fanien rahaa.

Ainakin jo julkaistun ”Storm The Shores” -kappaleen perusteella rahoittajafanit tulevat saamaan sijoitukselleen tuhdin vastineen, eikä muidenkaan perinteistä heavyä arvostavien tule jättää levyä huomioimatta. Kuuntele kappale tästä:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat