Whitechapel – Whitechapel

Amerikkalainen Whitechapel julkaisi debyyttilevynsä 2007.Tuolloin bändi tuli tutuksi nopealla tempolla soitetuista biiseistään, joissa oli äkkivääriä käännöksiä, raskaita breakdowneja ja hirveällä tempolla koriseva vokalisti. Bändiä kutsuttiin nykytrendien mukaan deathcoreksi ja se varmasti ajoi monen death metal kuuntelijan pois bändin parista. Nyt olisi tarjolla bändin neljäs levy, joka kantaa bändin nimeä. Uusi levy onkin aikamoinen yllättäjä.

Whitechapelin uusi kumartaa nimittäin aika vahvasti vanhojen Florida death metal-bändien suuntaan. ”Core”-osuuksia on korvattu tasaisemmalla paahdolla ja äkkiväärän kikkailu on jalostunut Meshuggah-tyyliseksi taiteiluksi. Pääosissa on murhaavat kitarat, sooloja on reippaasti ja breakdowneja ei nimeksikään. Toki bändi on tunnistettavissa, mutta biisien teossa on käynyt muutoksen tuulet. Whitechapelin uutukainen on ymmärrettävästi kauhistuttanut osan bändin vanhoista faneista, mutta perinteisemmän death metallin ystävät saavat mahdollisuuden tutustua bändiin uudelleen.

Biisit ovat todella raskaita ja reippaalla tempolla soitettuja. Riffittely on todella tiukkaa ja yltiö kikkailuun ei olla lähdetty. Vokalistin matala korina tulee rauhallisemmalla tempolla ja yllättävän selkeällä artikulaatiolla, ja vokaaleissa on käytetty maltilla myös korkeampaa huutoa, josta tunnistaa bändin ”core”-juuret selkeinten. On sinne väliin työnnetty muutamia puhtaita ”puheosuuksia”, jotka ovat mielestäni aivan turhia.

”Whitechapel” on kuin Meshuggahin ja Morbid Angelin äpärälapsi, jossa palaset ovat yllättävän hyvin kohdillaan. Tästä hyvän esimerkin antaa ”(Cult)uralist” biisi, joka on levyn parhainta antia. Genremääritelmistä viis, Whitechapelin uusi on äärettömän tiukka levy, joka päätyi itselleni viikoittaiseen soittoon.

8/10

Kappelista:
01. Make It Bleed”
02. Hate Creation”
03. (Cult)uralist”
04. I, Dementia”
05. Section 8″
06. Faces
07. Dead Silence
08. The Night Remains
09. Devoid
10. Possibilities of an Impossible Existence

http://www.thediseased.com/

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua