Whorion – The Reign Of The 7th Sector

Eeppistä, sinfonista ja teknistä death metallia soittava julkaisee perjantaina 24.04.15 ensimmäisen täyspitkän julkaisunsa ”The Reign Of The 7th Sector”. Kahdeksan raitaa sisältävä levy esittelee meille teknisesti taitavan bändin, joka ei anna liian kikkailun hallita musiikkiaan vaan luottaa tiukkaan runnomiseen.

Whorion soittama ääriraskas metalli on likaista, mutta hyvällä tavalla. Sinfoniset osuudet eivät vie kaikkea huomiota vaan lähinnä antavat lisämaustetta biiseille. Pääosissa ovat taitavat soittajat ja tiukan tappavat riffit. Bändin hengenheimolaisia ovat Septicflesh ja Fleshgod Apocalypse, eli vauhti on kovaa ja meteliä riittää. Siinä missä toveribändit luottavat usein pelkkään isoon ja ahdistavaan äänivalliin, pitää Whorionin kappaleet tiukasti hallinnassaan, eikä soitto muutu missään vaiheessa luotaan työntäväksi. Kahdeksasta biisipaikasta yksi on luovutettu rauhalliselle instrumentaalille, joka tulee juuri sopivasti levyn loppupuolella. Kerrankin välisoitolla on oikeasti tarkoitus olla levyllä, ja se rauhoittaa korvia juuri sopivasti ennen loppurytistystä.

”The Reign Of The 7th Sector” on todella laadukas lähes kaikilta osin, eikä turhia täytebiisejä ole levylle eksynyt, joten levyltä on vaikea valita selkeää ”helmeä”. Tuotanto on rautaista ja soittimet soivat, niin kuin kuuluukin. Sinfoniaosuudet jyrähtävät juuri oikealla voimalla ja tuovat voimaa kappaleisiin. Bändin tekninen osaaminen päästetään välillä irti, jolloin kitarat loihtivat äärettömän raskaita ja tiukkoja riffejä. Tuotannon ja soiton ollessa näinkin hyvin kasassa joutuu bändin vokalisti tiukkaan paikkaan. Vaikka kaveri vetää hyvin osuutensa, tulee välillä sellainen olo, että voisi hän vetää vielä vähän paremminkin. Tämä voi tietysti johtua liiallisesti Septicfleshin kuuntelusta; bändin vokalistin haudan takaa tuleva matala korina on ainutlaatuista.

Whorion osoittaa kaapin paikan uudelle levyllään, ja uskonkin, että bändi nousee isommankin yleisön suosioon. Tietenkään näin ääriraskas poljento ei kaikkia mielytä, mutta omaan korvaani tämä kuulostaa todella hyvältä. Tässä on helposti yksi alkuvuoden parhaimpia kotimaisia levyjä.

9/10

Kappalelista:
01. Flesh of Gods
02. When the Moon Bled
03. Awakening
04. Blood of the Weak
05. Forbidden Light
06. Gates of Time
07. Immaculate
08. Arrival of Coloss

Bändin kotisivut

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua