Widescreen Mode – Fallen From The Sky albumin esittely 1/9

Kotimainen rokkia ja metallia keskenään yhdistelevä Widescreen Mode julkaisee uuden ”Fallen From The Sky” nimeä kantavan albuminsa joulukuun 7. päivä. Kaaoszine tarjoaa albumilta tästä päivästä alkaen joka päivä yhden kappaleen sekä pienen selityksen kappaleeseen liittyen. Lue lisää nähdäksesi mistä albumin ensimmäinen kappale ”Cry of Despair” oikein kertoo sekä kuunnellaksesi kappale kokonaisuudessaan.

”Cry Of Despair”:

Ennakkokuuntelu on päättynyt.

Rumpali Janne Aaltosen kertomus kappaleesta:

Kyseinen biisi oli aluksi jäämässä levyltä kokonaan pois, koska se ei lähtenyt heti samanlaiseen lentoon kuin muu siinä vaiheessa valmiina ollut materiaali. Kertosäettä ja sovitusta päätettiin vielä kehitellä kesällä 2011 ja biisi sai pian aivan uuden ilmeen. Valmiita biisejä kuunneltaessa Cry of Despair todettiin lopulta sen verran kulkevaksi ja levyn muihin biiseihin hienosti johdattelevaksi, että se päätyi levyn avausraidaksi.

Biisi on ripeämmästä päästä, mutta se on myös tämän albumin pisimpiä. Rakenne ei ole kovin koukeroinen, mutta siihen syntyi hyviä koukkuja ja jopa kevyttä teoksellisuutta. Kitararifittely on varsin merkittävässä roolissa, mutta myös vokaalit ja syntikkaosasto maalailevat kappaleeseen jylhää tunnelmaa.

Sanoitukset saivat alkusykäyksen viime kesänä kaatosateisella reissulla Auschwitch-Birkenaussa. Kertosäkeeseen on lainattu sanoja Birkenaussa sijaitsevasta muistomerkistä: ”For ever let this place be a cry of despair and a warning to humanity”.

Kommentoi julkaisua