Wildbirds & Peacedrums saapuu Helsinkiin

Syyskuun 21. päivä Helsingin Kuudennelle Linjalle saapuva Wildbirds & Peacedrums kuuluu Lykke Lin, El Perro Del Marin ja Those Dancing Daysin ohella viimeisimpien ruotsalaisten pop-sensaatioiden joukkoon. Tänä kesänä esimerkiksi Roskilde-, Accelerator- ja Way Out West -festivaaleilla esiintynyt folkpop-duo saapuu Suomeen ensimmäistä kertaa.

Mariam Wallentinin ja Andreas Werliinin muodostama perustettiin vuonna 2005, kun pariskunta tapasi toisensa Göteborgin musiikkiakatemiassa. Yhtyeen debyyttialbumi ”Heartcore” ilmestyi vuonna 2007, ja hypnoottisille rumpurytmeille sekä Wallentinin kauniille laululle perustuva musiikki keräsi vertauksia esimerkiksi Björkiin, PJ Harveyhin ja Joanna Newsomiin.

Wildbirds & Peacedrums sai uralleen laajempaa kansainvälistä nostetta, kun ”Heartcore” julkaistiin tänä keväänä maailmanlaajuisesti brittiläisen Leaf-levymerkin kautta (mm. Efterklang ja Caribou). Bändin toinen pitkäsoitto ”The Snake” ilmestyi myös muutamia kuukausia sitten laajentaen Wildbirds & Peacedrumsin äänimaailmaa indiepopin ja folkin ohella myös bluesin, soulin ja jazzin suuntaan. Samalla yhtye palkittiin Ruotsissa ”Jazz i Sverige” -palkinnolla.

Helsingin keikalla Wildbirds & Peacedrumsia lämmittelee ensimmäistä sooloalbumiaan viimeistelevä Ville Särmän Illuusio. Särmä on jo vuosia vaikuttanut Suomen indie-kentässä, ja hänet muistetaan esimerkiksi Super- ja Kevin-yhtyeiden riveistä. Liput konserttiin maksavat 11 euroa ja ennakkoja myyvät Tiketin toimipisteet. Ovet avataan klo 20 ja ensimmäinen esiintyjä aloittaa klo 21. Tapahtuma toteutetaan Fullsteam Agencyn ja Radio Helsingin yhteistyönä.

Su 21.09.2008 , Helsinki +Ville Särmän Illuusio

Kommentoi julkaisua