Witch Mountain – Mobile Of Angels

Amerikan Oregonista, tarkemmin Portlandin kaupungista, tuleva doom rock-jyrä julkaisee neljännen täyspitkänsä ”Mobile Of Angels” 3.lokakuuta 2014. Julkaisijana toimii luonnollisesti kotimainen . Yhtyeellä on 17-vuotias ura takanaan, mutta vasta laulajan vaihduttua vuonna 2009 se on noussut paremmin yleiseen tietoisuuteen.

Tämä albumi on kolmas trilogiassa, jossa laulajana toimii Uta Plotkin ja tuottajana Billy Anderson”, sanoo yhtyeen rumpali ja alkuperäisjäsen Nate Carson. ” Tämä on kokonaisuutena kehittynein niin soundillisesti ,kuin sävellyksiltäänkin. Se on monelta osin ollut myös helpoin tehdä, koska yhtyeellä on ollut takananaan pitkä kiertue, jonka kuluessa materiaali on hitsautunut täydellisesti kasaan”, hän jatkaa.

Aikaisempaan materiaaliin verrattuna on uusi levy synkempi ja tietyllä tavoin painostavampi tunnelmaltaan. Tästä hyvä esimerkki on kolmas raita ”Your Corrupt Ways (Sour the Hymn)”, joka Black Sabbath-maisella taustariffillään ruokkii hyvin vokalistin aika ajoin jopa itkuvirsi-tyyppistä ilmaisua jota hiljaisempi tausta tuo kuitenkin hyvin esille. Laulajan tyyli on jossain Janis Joplinin ja Patti Smithin välimaastossa, vaikka tarvittaessa korkeampikin osasto onnistuu vaivatta. Karismaattinen ja lumoava naisääni, joka on juuri sellainen joka tarvitaan pitämään tämän tyyppinen perus-power trio kasassa.

Kappale aloittaa oletetun vinyylin B-puolen ja materiaali on selvästi jäsennetty niin, että synkempi osasto soi mainitulla puolella kun taas hieman raskaampi ja groovaavampi A-puolella. Toisesta suunnasta toimii esimerkkinä kappale ”Can’t Settle”, joka vyöryy eteenpäin rouhealla ja huomattavasti menevämmällä southern-tyyppisellä vaihteellaan. Se esittelee blues-tyyppistä jammailua ja jälleen loistavaa vokalisointia, yhtä suurelta äänialalta kuin aiemminkin. Kappale on juuri niin eeppinen kuin konsepti antaa ymmärtääkin ja lopettaa hienosti levyn A-puolen.

Mainittavaksi on vielä vinyylidiggareiden harmiksi nostettava vain cd-julkaisulta löytyvä kuudes raita ”Don´t Look Around”. Se esittelee enemmän blues-vaikutteisemman yhtyeen, jonka perussoitantaa pohjustaa vanha kunnon hammond-urku. Biisi on iskevä ja varmasti levyn menevin. Tämä on varmasti niitä kappaleita, joista uuden aallon occult rock-bändit ovat ottaneet vaikutteensa. Ostaisin melkeinpä cd-version vain sen takia ettei tämä biisi jäisi kuulematta.

9/10

Kappalelista:

01. Psycho Animundi
02. Can’t Settle
03. Your Corrupt Ways (Sour the Hymn)
04. Mobile of Angels
05. The Shape Truth Takes
06. Don´t Look Around (CD-version bonusraita)

Kirjoittanut: Tuukka Franck

Kommentoi julkaisua