Witheria – Devastating Return

Kirjoittanut Vilma Ala-Koukkari - 24.5.2014

Neljättä levyään ulos pukkaava Witheria kehuu musiikkinsa olevan progressiivisia elementtejä sisältävää thrash metallia. ”Devastating Return” -nimeä kantavaa lättyä on kuulemma työstetty hyvin pitkään, joten levy ansaitsee arvostelun myös Kaaoszinen toimesta.

Witherian nimi on varmasti monille tuttu, sillä bändillä on useampikin julkaisu vyönsä alla. Bändi louhii samoissa suunnissa Maple Crossin ja The Scourgerin kanssa, eli väkivaltaisenkuuloista matskua on tarjolla. Witheria luottaa siis rivakalla tempolla soitettuun ”rässiin”, jonka laulut hoidetaan sangen räkäisellä ulosannilla. Uutukainen sisältää kahdeksan biisiä, joissa on todellakin sitä progressisuutta mukana. Ensikuuntelulta Witherian uutuus jätti suoraan sanottuna kylmäksi. Levyä kuunnellessa tulee väkisin sellainen olo, että kuuntelisi jotain kokoelmalevyä. Bändin kyllä tunnistaa samaksi, mutta kappaleiden tyylit vaihtelevat hyvin rajusti. Osa kappaleista on Maple Cross -tyyppistä simppeliä pauketta ja osa menee lähemmäksi Death -bändin tuotantoa. Tähän sekaan kun heittää yhden nopean biisin, joka on kuin suoraan saksanmaalta, sekä yhden melodisemman kipaleen, joka taas kuulostaa melkein Insomniumilta. Onneksi pieni punainen viiva löytyy useammalla kuuntelulla ja ensisäikähdys helpottaa hiukan.

Itseasiassa tämä levy on esimmäinen julkaisu, jota itse kuuntelen bändin demoaikojen jälkeen, joten levy oli hyvinkin odotettu. Harmittavasti se jättää niin sekavan olon, että sitä tuskin tulee kovin usein kuunneltua. Sinänsä kappaleet ovat ihan hyviä ja varsinkin raskaammat kipaleet toimivat todella hyvin, mutta kokonaisuus ei vain ole tarpeeksi tiukka.

5/10

Kappalelista:
01. Mind Compressor
02. Passenger Of Thought
03. Burnt To Ashes
04. Raft Of Desolation
05. Some Wounds Will Not Heal
06. Thrown Down The Well
07. Toxic And Aggressive Growth
08. Back On Earth

http://www.twistedface.org/witheria/

Kirjoittanut: Janne Partanen