Witherscape – The Inheritance

Witherscape-nimen takaa löytyy kaksi nimeä: Dan Swanö ja Ragnar Widerberg. Näistä ensimmäisen pitäisi olla tuttu ainakin suurimmalle osalle vähääkään metallimusiikista kiinnostuneista. Witherscape on ties kuinka mones projekti, jossa Swanö on osallisena, ja kuten yleensäkin, tästäkin on lupa odottaa korkeatasoista julkaisua.

”Mother Of The Soul” -niminen kappale on saanut kunnian aloittaa ”The Inheritance”-albumin. Kappale on varsin hyvä esimerkki näiden kahden herran kyvyistä, niin soittotaidon kuin kappaleiden kirjoitustaidonkin puolesta. Varsin monipuolinen kappale etenee hetkittäin erittäin raskaissa tunnelmissa, mutta pitää sisällään myös rauhallisempia osioita. Koska kyseessä on konseptialbumi, tarinan osalta on tietysti myös hienoa, että kappaleet sopivat hyvin toistensa jatkoksi; ja tässä täytyy sanoa, että siinä on onnistuttu tällä albumilla varsin hyvin. ”Astrid Falls” vie albumia astetta progempaan suuntaan menemättä kuitenkaan liialliseksi kikkailuksi. ”Dead For A Day” liikkuu hieman rauhallisemmissa tunnelmissa, vaikka loppua kohden mennäänkin taas vähän jykevämmän paahdon tahdissa. Kyseessä on myös ehdottomasti yksi levyn hienoimmista kappaleista.

Dying For The Sun” lisää jälleen uusia mausteita keitokseen, ja lopputuloksena kuullaan kappale, joka kuulostaa hetkittäin Adrenaline Mobilta ja toisinaan taas Opethilta. Vain harvat saavat tämäntyyliset yhdistelmät toimimaan, Swanö on yksi heistä. Albumilta ei heikkoja hetkiä juurikaan löydy. Kappaleet ovat tietyllä tapaa samankaltaisia, mutta kuitenkin kaikki täysin erilaisia. Tässä on sitä monipuolisuutta, mikä useimmilta artisteilta puuttuu. Soittotaitoa löytyy myös yllin kyllin, vaikka siis vain kaksi henkilöä vastaa soittopuolesta. Lauluosuudetkin Swanö hoitaa tuttuun tyyliinsä eli varsin reippaalla otteella. Mies onnistuu niin murinoissa kuin puhtaissakin osuuksissa näyttäen siinäkin mallia monille muille. Liian usein nimittäin kuulee vokalisteja, jotka notkahtavat jommassakummassa osiossa.

Witherscapen ”The Inheritance”-albumi on ehdottomasti yksi tämän vuoden kovimpia metallialbumeita, ja tähän kannattaa tutustua, piti sitten minkä tahansa tyylin metallista. Aivan ehdottomasti tähän kannattaa tutustua, mikäli Swanön aikaisemmat tuotokset tai Opethin kaltaiset yhtyeet ovat kolahtaneet.

8/10

Kappalelista:

1.Mother Of The Soul
2.Astrid Falls
3.Dead For A Day
4.Dying For The Sun
5.To The Calling Of Blood And Dreams
6.The Math Of The Myth
7.Crawling From Validity
8.The Wedlock Observation
9.The Inheritance

http://www.witherscape.com/

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua