Within Temptation julkaisee uuden singlen ”Don’t Pray For Me”

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 8.7.2022

Hollannin metalliviennin ylpeys Within Temptation on jälleen uuden musiikin äärellä, kun yhtye julkaisi tänään ”Don’t Pray For Me” -sinkkunsa. Kappale on saanut kipinänsä nykypäivän muutoksesta, jossa kulttuurit ja uskonnot sulautuvat toisiinsa, samalla kun suvaitsemattomuus ja epäoikeudenmukaisuus hallitsevat maailmaa.

Don’t Pray For Me vastustaa omien uskomusten ja pelkojen pakottamista muille, ja kannustaa hyväksymään jokaisen ihmisen oman matkan. Kappale muistuttaa siitä, että eri ihmisten uskomukset voivat olla liukuvia ja erilaisia”, laulaja Sharon den Adel kertoo.

Uusi kappale on yhtyeen neljäs omakustanne single. Yhtye on ollut kiireinen viime aikoina tulevan albuminsa kirjoittamisen ja äänittämisen kanssa. Uutta albumia odotetaan julkaistavaksi ensi vuonna.

Jonkin aikaa siten yhtye päätti siirtyä omakustanteiden pariin saadakseen ohjat omiin käsiinsä. Yhtye kertoo päätöksen antavan heille vapauden tiukoista aikatauluista ja luomispaineista.

”Voimme heittäytyä luovan prosessin armoille silloin kun se tulee luonnostaan, eikä meidän ei tarvitse tehdä kompromisseja kenenkään kanssa. Voimme reagoida nopeasti ympäröivään maailmaan ja inspiroitua ajankohtaisista aiheista”, yhtye kertoo.

Samaan aikaan Within Temptation valmistautuu lähtemään kuukauden ajaksi Yhdysvaltoja halkovalle kiertueelle Iron Maidenin kanssa. Sen jälkeen yhtye pääsee aloittamaan jo kolmesti siirretyn Worlds Collide -yhteiskiertueensa Evanescencen kanssa. Suomeen asti tuo kiertue ei valitettavasti yllä.

Luetuimmat

Uusimmat