Within Temptation – The Unforgiving

Kirjoittanut Juha Attola - 29.3.2011

Hollanti on tunnettu monista rock/metalli orkestereista, joilla on naispuolinen vokalisti. Tällä hetkellä ehkä tunnetuin näistä on vuonna 1996 perustettu Within Temptation. Pitkästä urastaan huolimatta ”The Unforgiving” on vasta yhtyeen viides kokopitkä studioalbumi. Levy on konsepti albumi, johon liitty myös sarjakuva, sekä muutama lyhytelokuva. Levyn julkaisijana toimii Roadrunner Records.

Lyhyehkön intron jälkeen ensimmäinen varsinainen kappale on nimeltään ”Shot In The Dark”. Kyseinen kappale on vahvasti pop/rock henkinen kipale. Yhtye seuraa siinä mielessä maanmiestensä (ja naistensa) The Gatheringin jalanjälkiä, että metallin osuus musiikissa vähenee levy levyltä. Uusin levy esittelee jälleen tukun kappaleita, joista periaatteessa lähes kaikki voisivat nousta hiteiksi tai radioiden soittolistoille. Edelleen yhtyeen oma soundi on tunnistettavissa mahtipontisista melodioista sekä erittäin hienosta laulusta, jotka ovat tähänkin asti yhtyeen tavaramerkkeinä olleet. Tämä levy tuo kuitenkin musiikkiin vähän uusia tuulia ja kuultavissa onkin vaikutteita esim. 80-luvun pop musiikista.

Levy sisältää 11 varsinaista kappaletta ja lyhyen intron. Se mikä tekee levystä väkisinkin hyvän on, että näistä 11 kappaleesta ei yksikään ole varsinaisesti huono. Mielenkiintoista levyä kuunnellessa on huomata, miten jotkut yhtyeet voivat tehdä näinkin hittipotentiaalista musiikkia ärsyttämättä ollenkaan kuitenkaan kuuntelijaa. Ainakin itselleni särähtää usein korvaan liian hittihakuiset kappaleet, mutta Within Temptationin kohdalla näin ei vielä ole käynyt.

Omiksi suosikeiksi levyltä nousivat balladi ”Fire And Ice” , vahvasti rokkaava ”Iron” sekä myöskin singlenä julkaistu ”Faster”. Ikävä kyllä tarinan täysipainoinen seuraaminen oli vähän heikkoa tämän ennakkoversion kanssa kun ei ollut sanoituksia, sarjakuvista puhumattakaan. Levystä julkaistaan myös spesiaali versio, joka sisältää DVD:n. DVD:llä on musiikkivideoita, sekä tarinaan liittyvät lyhytelokuvat.

8/10

Kappalelista:

1.Why Not Me
2.Shot In The Dark
3.In The Middle Of The Night
4.Faster
5.Fire And Ice
6.Iron
7.Where Is The Edge
8.Sinéad
9.Lost
10.Murder
11.A Demon’s Fate
12.Stairway To The Skies

www.within-temptation.com

Kirjoittanut: Juha Attola