Wolf – Devil Seed

Kirjoittanut Riku Mäkinen - 2.9.2014

Jo seitsemänteen täyspitkäänsä ehtinyt ruotsalainen Wolf edustaa länsinaapurissa hiukan harvinaisempaa metalligenreä. Ainakaan liian montaa perinteistä heavy metallia soittavaa yhtyettä ei tuosta black ja death metallin luvatusta maasta löydy. Wolfilla onkin siinä mielessä iso vastuu kannettavanaan, ja kyllähän yhtye ihan kohtuullisesti on tuossa tehtävässä tähän päivään mennessä onnistunut.

Wolfilla on kuitenkin yksi ongelma, joka omasta mielestäni alkoi kuulua jo edellisellä kolme vuotta sitten julkaistulla ”Legions Of Bastards” -levyllä. Kun yhtye ei uudistu laisinkaan, enkä tiedä onko sillä siihen edes tahtoa, alkaa urakehitys junnata väkisin paikoillaan. Ja valitettavasti niin tekevät myös yhtyeen levyt. Sitten vuoden 2006 läpimurtolevyn ”The Black Flame” jälkeen Wolfin levyt ovat olleet kaikki ihan mukiinmeneviä tai sitä surullisen kuuluisaa ”ihan ok” -tasoa, jonka jokainen muusikko/yhtye haluaa aina kuulla tuotoksestaan. ”Se on ihan OK”, eli ei se huono ole, mutta… No, Wolfin kohdalla se on myös tuoreimmalla ”Devil Seed” -albumilla mielestäni ainoa oikea termi käytettäväksi. Levy on ihan OK, mutta…

Levyn ehdottomasti parhaan raidan, ensimmäisen varsinaisen kappaleen ”Shark Attack” jälkeen ”Devil Seed” on auttamatta liian tasapaksu. Perusvarma kokonaisuus, simppeli heavy metal -levytys, jota on ihan kiva kuunnella mutta josta puuttuvat kohokohdat. Tylsiä keskitempoisia raitoja levyltä sen sijaan löytyy useampikin, kuten esimerkiksi ”Skeleton Woman” ja ”I Am Pain”; oikeastaan tähän voisikin mainita avausraitaa lukuun ottamatta käytännössä kaikki levyn kappaleet.

Arvosteltavaksi ”Devil Seed” on juuri niin hankala kuin keskinkertaiset levyt yleensäkin. Eihän ”Devil Seed” missään tapauksessa huono levy ole, se on vaan… ihan OK? Perusvarmasta suorittamisesta saa paperille tekstiä ihan yhtä paljon, kuin arvostelija saa levystäkin irti. Eli ei oikeastaan yhtään mitään järkevää. Loistavan ”The Black Flame” -albumin jälkeen Wolfilta on odottanut sitä jättipaukkua tulevaksi, mutta ”Devil Seed” ei sitä ole, joten odotus jatkuu edelleen.

6/10

Kappalelista:
01. Overture in C Shark
02. Shark Attack
03. Skeleton Woman
04. Surgeons of Lobotomy
05. My Demon
06. I Am Pain
07. Back from the Grave
08. The Dark Passenger
09. Rising Everlost
10. Frozen
11. Killing Floor

http://wolf.nu/

Kirjoittanut: Riku Mäkinen