Wolf – Legions Of Bastards

Kirjoittanut Riku Mäkinen - 17.4.2011

Ruotsin heavy metal jyrä Wolf on aina kuulunut siihen kuuluisaan keskikastiin, kenties kahdestakin syystä. Ensiksi, yhtyeen musiikki on niin perusvarmaa heavy metallia, mitä maa voi päällään kantaa. Ja toiseksi, yhtyeen laatutaso on ollut vähintäänkin heittelevä jokaisella levyllä.

”Legions Of Bastards” yhtyeen kuudentena täyspitkänä ei tähän tilanteeseen tuo (yllättäen) mitään uutta, vaan yhtye jatkaa edelleen pitkän hiekkaisen tiensä puurtamista puusukset jalassa. Positiivista sen sijaan on, että yhtye on vaihtelun vuoksi saanut levyllensä myös todellisen helmen aikaiseksi.

Mahdollisimman epäkaupalliseen tyyliin levyn huippuhetket kuullaan vasta loppupuolella levyä. Ensimmäisen viiden kappaleen aikana on jo tukku potentiaalisia faniehdokkaita sulkenut stereonsa tai vähintään vaihtaneet sinne toisen levyn, kun ”Tales From The Crypt” vasta räjähtää ilmoille. Perään kuultava ”Nocturnal Rites” ei tylsän jauhamisensa takia jaksa oikein innostaa, mutta herättää kyllä kuulijan vähintäänkin erikoisen lopetuksensa takia. Sen sijaan ”Road To Hell” sekä ”False Preacher” ovat jälleen Wolfia niin parhaimmillaan, kuin raskaimmillaan.

Sinänsä erikoisen levyn Wolf on jälleen kerran tehnyt, ettei sen alkupuoliskosta ole oikein mitään ainakaan positiivista sanottavaa. Ihan perustavaraa sekin puoli toki on, lukuun ottamatta neljäntenä kuultavaa ”Jekyll & Hyde” kappaletta, joka seksistisien sanoitustensa puolesta pistää lähinnä huvittamaan.

”Legions Of Bastards” todistaa oikeastaan sen tosiasian, mikä on tullut jo yhtyeen viidellä aikaisemmalla albumilla selväksi; se ei aio eikä halua uudistua. Toisaalta ajateltuna, ei aito ja alkuperäinen heavy metal parhaimmillaan kaipaakaan uudistusta. Valitettavaa on vain se fakta, ettei Wolf vieläkään onnistunut täyttämään koko levyä tajuntaa murskaavilla kappaleilla, vaan ”Legions Of Bastards” on tasoltaan Matti Nykäsen sanoin: fifty-sixty.

6/10

Kappalelista:

1. Vicious Companions
2 Skull Crusher
3. Full Moon Possession
4. Jekyll & Hyde
5. Absinthe
6. Tales From The Crypt
7. Nocturnal Rites
8. Road To Hell
9. False Preacher
10. Hope To Die
11. K-141 Kursk

http://www.myspace.com/wolfheavymetal

Kirjoittanut Riku Mäkinen

Luetuimmat

Uusimmat