Wolfgang Van Halen inspiroitui jälleen säveltämään Grammy-ehdokkuutensa ansiosta

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 21.12.2021

Edesmenneen kitarasankari Eddie Van Halenin poika Wolfgang Van Halen sai ehdokkuuden vuoden 2021 Grammy-gaalassa. Wolfganging luotsaaman Mammoth WVH -yhtyeen debyyttisingle ”Distance” on ehdolla parhaan rock-kappaleen kategoriassa.

Nyt Wolfgang kertoo, että ehdokkuus on tuonut mukanaan uutta inspiraatiota säveltää musiikkia hedelmättömän vuoden jälkeen.

”Pandemian jälkeen luovuuteni on ollut kadoksissa. Pandemian alkuvaiheessa, maalis-huhtikuussa, ajattelin, että aion säveltää paljon. Taisin kirjoittaa noin viisi ideaa, joihin olin tyytyväinen. Ja sitten vain lopetin. Sitten masennus valtasi minut, ja siitä tuli elämäni pahin vuosi,” Wolfgang kertoo Spin lehdelle ja jatkaa:

”Rehellisesti sanottuna inspiraatio tavallaan palasi takaisin Grammy-ehdokkuuden jälkeen. Kun sain ehdokkuuden, ajattelin vain: ’Se on valtava kunnianosoitus, että se on ensinnäkin rock-kappale ja että se on minun tekemäni. Se antoi minulle vähän potkua. Olen itse asiassa säveltänyt vähän enemmän ja saanut aikaan pari ideaa. Elvis [Mike Baskette, tuottaja] on tulossa tänne tässä kuussa, joten toivottavasti ensi vuonna, aina kun voimme raivata aikaa, saamme junan liikkeelle Mammoth Two:n suhteen.”

Mammoth WVH julkaisi debyyttialbuminsa aiemmin tänä vuonna.