Wolfgang Van Halen kertoo, miksi Van Halen -tribuuttikonserttia ei ole vielä järjestetty: ”Joidenkin kanssa on vaikea työskennellä”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 18.7.2022

Edesmenneelle kitaravirtuoosi Eddie Van Halenille on suunniteltu jo keväästä lähtien tribuuttikonserttia. Kyseisen konsertin kanssa työskentelivät hetken Eddien veli Alex Van Halen, entinen Metallica-basisti Jason Newsted sekä kitaravirtuoosi Joe Satriani.

Tuoreessa Rolling Stonen haastattelussa Eddien poika Wolfgang Van Halen kertoo, että miksi kyseistä tribuuttikonserttia ei ole vieläkään järjestetty.

Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2022 →

”Voin sanoa, että jotain kyllä yritettiin tehdä. En halua puhua negatiivisesti ihmisistä, mutta jotkut ihmiset tekevät Van Halenin suhteen hankalaksi tehdä yhtään mitään. Oltuani bändissä pitkään, olen todella pyrkinyt luomaan ympäristön, jossa ei tarvitse varoa askeliaan, eikä olla tekemisissä hankalien persoonallisuuksien kanssa. Kaverit vain pitäisivät hauskaa ja tekisivät musiikkia. Mutta Van Halen -aikanani oli aina joitain asioita, jotka haittasivat musiikin tekemistä ja hauskanpitoa. Ja luulen, että niin kävi taas.”

”Haluaisin kertoa kaiken ja tuoda totuuden julki. Isäni on antanut paljon haastatteluja, joissa hän on suoraan sanonut kaiken. Ja ihmiset vihasivat häntä sen takia ja luulivat hänen valehtelevan. Voisin siis vain sanoa kaikkea, mutta ihmiset ovat jo päättäneet, mitä mieltä he ovat asioista, olivat ne faktoja tai eivät. Joten voin sanoa faktat. Mutta se ei ehkä vastaa sitä, mitä tietyt ihmiset ajattelevat. Tiedän, millaisia Van Halen-fanit ovat. Heitä motivoi hyvin paljon se, mistä tietyistä ihmisistä he pitävät bändissä. Ja se ei vain ole sen arvoista. Me yritimme, ja joidenkin ihmisten kanssa voi olla vaikea tehdä töitä, ja saimme sen jäämään tekemättä. Me yritimme, mutta joidenkin kanssa on vaikea työskennellä, ja sen takia sitä ei tapahtunut.”

Omasta roolistaan Van Halen -tribuuttikonsertissa Wolfgang kertoo seuraavaa:

”Kun on kyse Van Halenista ja päätöksenteosta ja siitä, mitä Van Halen tekee, Al on mukana ja minä olen tukena. Käytännössä autan tekemään päätöksiä, joita isä tekisi, koska olen siellä hänen sijastaan.”