Wolfgang Van Halenia pyydettiin esittämään ”Eruption” Grammy-gaalassa

Kirjoittanut Joonas Arppe - 16.3.2021

Edesmenneen kitaralegenda Eddie Van Halenin poika Wolfgang Van Halen kertoo sosiaalisen median kanavillaan saaneensa kutsun esittää Van Halen -klassikko ”Eruptionin” Grammy-gaalassa, mutta kieltäytyneensä kutsusta. Lähetyksessä noin 15 sekunnin mittaiseksi jäänyt tribuutti on herättänyt mitäänsanomattomuudellaan suurta närkästystä rock-muusikoiden piireissä; radiopersoona Eddie Trunk kutsui tribuuttia ”uudeksi epäkunnioituksen pohjanoteeraukseksi”.

Van Halen jakoi ajatuksiaan Twitterissä:

”Grammy-gaala pyysi minua soittamaan ’Eruptionin’ osana In Memoriam -osiota, ja minä kieltäydyin siitä. En usko kenenkään pystyvän edustavan isäni luomaa musiikkia samalla tavalla kuin hän itse. Olin siinä ymmärryksessä, että osiossa näytettäisiin edesmenneiden legendojen muistoksi esitettyjä kappaleen pätkiä. En tajunnut, että isäni näkyisi 15 sekunnin ajan neljän täysmittaisen tribuutin keskellä.

”Tiedän että isäni nauraisi koko jutulle ja sanoisi ’Äh, ketä kiinnostaa paskaakaan’. Hän välitti loppujen lopuksi vain musiikista. Millään muulla ei ollut merkitystä.”

Luetuimmat

Uusimmat