Wolfhead – Wolfhead

Kirjoittanut Juha Attola - 23.6.2011

Espanjasta kotoisin oleva Wolfhead pukkaa pihalle samannimisen debyyttinsä. Levyn julkaisusta vastaa tšekkiläinen Doomentia records. Yhtyeen kerrotaan soittavan doomahtavaa stoner rockia.

Levy pitää sisällään kuusi kappaletta, joiden yhteispituus on reilut 36 minuuttia. Avausraita ”Joyrney By The Shaman’s Hand” kuulostaa siltä kuin Black Sabbathin ajan Ozzy laulaisi jonkin uudemman grungeyhtyeen levyllä. Kappale on pääosin rauhallinen, mutta pääpaino on kuitenkin raskaassa kitaroinnissa. ”Cul De Sac” –niminen ralli kajahtaa seuraavaksi. Tässä kappaleessa on grungeilut jätetty tyystin ja eteenpäin mennään lähes tulkoon Lemmyn ja kumppaneiden menoa vastaavalla meiningillä.

Levy esittelee omassa genressään kohtalaisen monipuolisen yhtyeen. Levyltä löytyy niin rauhallisempaa fiilistelyä kuin kitaravetoista jyräystäkin. Levyn päättää Pink Floyd laina ”Wish You Were Here”. Hyvä versio hienosta kappaleesta. Kun lähdetään coveroimaan varsinkin tämäntyylisiä klassikoita, pitää aina olla tarkkana, mutta Wolfhead kyllä onnistuu tässä. Tässäpä nyt sitten levy, jolle olisi toivonut vielä muutaman lisäkappaleen, sen verran mielenkiintoiselta Wolfhead kuulosti. Saa nähdä, pysyykö yhtye yhtä mielenkiintoisena seuraavan julkaisun nähdessä päivänvalon. Toivottavasti pysyy, sillä ainakin nyt suunta on oikea. Tämä on katsastamisen arvoinen yhtye kaikille, joille putoaa 70-luvun henkinen doom tai perinteinen stoner rock, myös Motörheadin ystävät saattavat löytää tästä yhtyeestä tuttuja elementtejä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

7/10

Kappalelista:

1.Journey By The Shaman’s Hand
2.Cul De Sac
3.Sons Of Asgard
4.Doomed Faith
5.Wolfhead
6.Wish You Were Here

http://www.myspace.com/wolfheadband

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kirjoittanut: Juha Attola