Wolfheart – Winterborn

Suomen metalliskenen työmyyränä tunnettu multi-instrumentalisti Tuomas Saukkonen laski taannoin haudan lepoon kaikki bändiprojektinsa ja ilmoitti keskittyvänsä tästä eteenpäin vain ja ainoastaan Wolfheartiin. Nyt on tullut näytön paikka. Vieläkö noin 200 kirjoitetun kappaleen jälkeen irtoaa jotain uutta ja raikasta?

Pyörää ei kuitenkaan ole lähdetty keksimään uudelleen. Musiikin kyllä tunnistaa tekijänsä näköiseksi, ja vanhat kunnon elementit pelaavat hyvin yhteen. Uuden ajan Before the Dawn sekä Black Sun Aeon tulevat väistämättä mieleen “Winterbornin” kappaleita läpi kahlatessa. Sanoitukset ovat tapansa mukaan pitkän talvikauden innoittamia tuntemuksia pimeydestä, kylmästä ja siitä synkkyydestä, joka piinaa miehen mieltä. Useaan kappaleeseen kitarasoolot soittanut Mika Lammassaari (Eternal Tears of Sorrow) tuo mukavan tuulahduksen levylle, ja samalla hän on myös yksi bändin live-kokoonpanoon kuuluvista jäsenistä.

“Winterborn” sisältää monipuolisen katraan veisuja, jotka varmasti miellyttävät Saukkos-faneja. Biiseissä lasketellaan tunnelmoivista fiilistelyhetkistä raskaaseen jynttään tämän tästä, ja tämä saakin odottamaan bändin live-esiintymisiä. Kevyistä välitunnelmoinneista huolimatta levyllä vokaalit ovat tiukasti huutolinjalla. Se ei ole lainkaan huono asia, vaikka olisikin vanhemman BTD:n fani, sillä örinät jyrisevät mahtavampana kuin koskaan.

Levyn huippukohtia on hankala lähteä etsimään ja erottelemaan, kun kyseessä on näin tasaisen hyvä julkaisu, josta ei huonoja kappaleita löydy.  Laatuun on panostettu, ja erityismaininta täytyy antaa albumin päättävälle “Breathe”-nimeä kantavalle slovarille, jonka loppuun on lainattu Black Sun Aeonin ”Routa”-kappaleen lyriikoita: “Vaikka aurinko jo nousi / ja valossa kylpee maa /jää minussa ei murru sillä sisälläni on vain / pimeää ja kylmää”

“Winterborn” saattaa vaatia kuulijaltaan hieman aikaa auetakseen, mutta kun se vihdoin aukeaa, on kokonaisuus kirkas ja kaunis. Arvosanaa miettiessäni täytyi jättää vielä varaa tulevaisuudelle, sillä debyyttialbumi, joka saisi täydet pisteet, asettaisi riman korkealle seuraavaa levyä odotellessa.

9½/10

Kappalelista:
1. The Hunt
2. Strenght and Valour
3. Routa pt.2
4. Gale Of Winter
5. Whiteout
6. Ghosts of Karelia
7. I
8. Chasm
9. Breathe
10. Fray (bonusbiisi ennakkotilaajille)
11. 4:19 am (bonusbiisi ennakkotilaajille)

https://www.facebook.com/WolfheartRealm

Kirjoittanut: Ville Kangasniemi

Kommentoi julkaisua