Wolves in the Throne Roomin uutuusalbumi ”Primordial Arcana” yhdistelee sulavasti karua kauneutta ja alkukantaista voimaa

Kirjoittanut Jesse Kärkkäinen - 20.8.2021

Vuodesta 2002 operoinut Wolves in the Throne Room palaa levytyskantaan seitsemännellä albumillaan “Primordial Arcana”. Luonnosta ja sen energiasta inspiraatiota ammentava yhtye on tullut vuosien varrella tunnetuksi taidostaan luoda tunnelmallista ja voimakkaita mielikuvia synnyttävää musiikkia, eikä tältä osin tarvitse pettyä tälläkään kertaa. “Primordial Arcana” on täynnä alkukantaista voimaa, jossa voi lähes aistia sumuisten vuorten jylhyyden, öiset revontulet ja sateisten kuusimetsien tuoksun. 

Parhaimmillaan “Primordial Arcana” onkin juuri moneen venyvän tunnelmansa puolesta. Kolmevarttisella albumilla liikutaan sulavasti rauhallisempien hetkien, ärhäkkäämmän kiihdyttelyn sekä raskaamman junttauksen ristiaallokossa, mutta kokonaisuus tuntuu kaikesta huolimatta pelaavan saumattomasti yhteen. On myös häkellyttävää, kuinka Wolves in the Throne Room löytää kauneutta sieltäkin, missä sitä ei ajattelisi olevan. Jopa karuimpien rynnistysten sekaan onnistutaan monessa kohtaa ujuttamaan mielenkiintoisia ja tarttuvia melodioita, joiden ansiosta materiaali toimii kaikissa olomuodoissaan. Vaikka aivan jokaiseen kappaleeseen ei saada ladattua huippuhetkien intensiteettiä, on ”Primordial Arcana” erittäin hienosti rakennettu kokonaisuus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Wolves in the Throne Room on uutuusalbumillaan hyvässä iskussa. “Primordial Arcana” on upea kiekko, josta ei suurempaa valitettavaa löydy.  On kuitenkin huomioitava, että kyseessä on levy, joka täysillä toimiakseen tarvitsee ympärilleen juuri oikeanlaiset puitteet. Kirkkaassa päivänvalossa ja kiireen keskellä kuunneltuna albumi ei paljasta kaikkia hienouksiaansa. Mutta olosuhteiden ollessa kohdillaan on Wolves in the Throne Roomin näkemys mustasta metallista sen verran laadukkaasti toteutettu niin sisällöltään kuin puunatunkarhealta soundipuoleltaan, että kokonaisuus imaisee mukaansa vastustamattomalla tavalla. Jos etsit tämän vuoden julkaisulistoilta toimivaa mustaa metallia, kannattaa ottaa “Primordial Arcana” kuunteluun.

8-/10

Kappalelista:
1. Mountain Magick
2. Spirit of Lightning
3. Through Eternal Fields
4. Primal Chasm (Gift of Fire)
5. Underworld Aurora
6. Masters of Rain and Storm
7. Eostre

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat