Woman Is The Earth – This Place That Contains My Spirit

Yhdysvaltalaisen black metallia soittavan in toinen kokopitkä, ”This Place That Contains My Spirit” saapui Eisenwald Recordsin kautta elokuussa 2013, uudelleen miksattuna ja masteroituna versiona. Alkuperäinen levy julkaistiin omakustanteena 2012.

Woman is the Earth on kolmen miehen projekti, joka on pysynyt hieman tuntemattomana median maailman silmissä. Woman is the Earthia voi tässä tapauksessa verrata nykypäivän Darkthroneen, joka keskittyy enimmäkseen kappaleiden kirjoittamiseen ja nauhoittamiseen. Minkäänlaisia keikkoja ja/tai kiertueita kyseinen bändi ei ole tehnyt, ja tuskin aikookaan tehdä näillä näkymin. Kuitenkin, kuunneltuani ”This Place That Contains My Spiritin” huomaan, että levy on aivan jotain muuta kuin meille monille tuttu Darkthrone.

Jo heti levyn käynnistävä, groovemaisella introlla alkava ”This Place That Contains My Spirit” -kappale lähtee käyntiin räkäisillä, mutta hieman demomaisilla soundeilla, jotka luovat sirkkelimäisiä kitarariffejä. Biisiin on mahdutettu myös hengellisiä taustakuoroja. Ensimmäisellä kuuntelukerralla mieleeni tuli Hornan ja Behexenin sekoittava kokonaisuus, mutta kuitenkaan pitkien kappaleiden ja omituisten vokaalisuorituksien takia mieleeni ei jäänyt paljoa mitään. Vaikka seuraavat kappaleet ”Bird Song” ja ”Sage Moon” jatkavat samalla mallilla kuin avauskappale, tuntuu siltä, että tätä on jo ennestään kuultu ja koettu. Myös kappaleiden pituudet puuduttavat.

Oma lempikappaleeni tältä levyltä on päätöskappale ”Glow Beyond the Ridgeline”. Kauniilla ja hengellisellä, mutta mystisellä introlla alkava kappale antaa omalle mielelleni ikään kuin sisäisen rauhan. Tämä rauha kuitenkin loppuu lyhyeen, kun raakuus pääsee taas valloilleen nopeilla rumpukompeilla ja kitaransahauksilla. Kappaleen väliin saadaan onneksi lisättyä hengellisiä osuuksia, jotta kuuntelu ei jatkuisi puuduttavana.

Miettiessäni tuomiota tälle albumille pohdin alustavasti muutamilla kuuntelukerroilla, että levy on itsessään hieman vaikeasti avautuva, ainakin minulle. Levy ei missään nimessä ole soundeistaan ja puudutuksistaan huolimatta surkea, mutta tämä vaatii todella paljon keskittymistä sekä omaa aikaansa avautuakseen. Uskon, että paljon parempia albumeita kuin tämä ”This Place Contains My Spirit” löytyy levyhyllyistä. Behexenistä ja Hornasta pitäville kuuntelijoita voin suositella tutustumaan Woman is the Earthiin ja kyseiseen albumiin ”This Place Contains My Spirit”. Tämä käy myös taustamusiikiksi kaikille kotiaskareille. Mitään moshpittaamista ei kannata tältä levyltä odottaa.

7-/10


Kappalelista:

1. This Place That Contains My Spirit
2. Bird Song
3. Sage Moon
4. Glow Beyond the Ridgeline

www.womanistheearth.com

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Kommentoi julkaisua