Wooden Shjips syksyllä Helsinkiin

Kirjoittanut Teemu Hakala - 12.4.2011

San Franciscossa 2000-luvun puolivälissä perustettu Wooden Shjips saapuu syksyllä Helsinkiin. Nykypäivän psykedeelisen indierockin vaikutusvaltaisimpiin yhtyeisiin lukeutuva yhdysvaltalaisbändi nähdään kotimaisen Kiki Paun kanssa Korjaamon Kulmasalissa perjantaina 9. syyskuuta.

Kitaristi/vokalisti Ripley Johnsonin johtaman Wooden Shjipsin musiikissa yhdistyvät Velvet Undergroundin ja Suiciden varhainen surinarock, Riden ja Spacemen 3:n hypnoottinen kraut-junnaavuus sekä Comets on Firen ja Crystal Antlersin moderni psykedeelinen vaihtoehtorock. Sanfranciscolaisnelikko on julkaissut kaksi studioalbumia, ”Wooden Shjips” (2007) ja ”Dos” (2009), ja yhtyeen tuorein julkaisu on viime vuonna ilmestynyt ”Vol. 2” -harvinaisuuskokoelma.

Wooden Shjips on uransa aikana levyttänyt esimerkiksi Sub Popille ja Mexican Summerille, ja yhtyeen tämänhetkinen levymerkki on arvostettu Holy Mountain (mm. OM, Six Organs of Admittance). Bändin keulahahmo Ripley Johnson vaikuttaa myös hiljattain kakkosalbuminsa julkaisseessa Moon Duo -yhtyeessä.

Viimeiset vuodet Wooden Shjips on kiertänyt maailmaa lähes taukoamatta esiintyen satojen klubikeikkojen ohella Primaveran ja ATP:n kaltaisilla vaihtoehtomusiikkifestivaaleilla. Syyskuussa bändi nähdään Helsingin lisäksi esimerkiksi Iso-Britanniassa End Of The Road -festivaaleilla.

LIPUT:
Myyntiin to 14.4.2011 klo. 9.00
– Ennakkoon Tiketistä 14 EUR / Korjaamolaisille 12,50 EUR +toimituskulut
– Ovelta 16 EUR / Korjaamolaisille 14,50 EUR

WOODEN SHJIPS (USA)
”Ten-minute-plus songs that radiate a blissed-out hydroponic nirvana” –Drowned in Sound
”An infectious kraut- psych assault that threatened to knock out eardrums” –San Francisco Weekly
”Onstage they probably blow minds” –Guardian
”Drone/kraut/psych/punk primitivism” –Pitchfork
”Wooden Shjips have hit upon a sound that distills psychedelic rock influences from the Summer of Love onward into the rarest of brews: originality” –Dusted

http://www.woodenshjips.com/
http://www.myspace.com/woodenshjips
http://www.myspace.com/kikipau
http://www.korjaamo.fi/
http://www.fullsteam.fi/