(c) Pete Voutilainen aka One Eye Pete

World Withoutin ”Demon King” -EP ilmestyy ensi viikolla – luvassa taidokas yhdistelmä modernia metallia ja thrash pop -elementtejä

Kirjoittanut Niko Kuusela - 18.11.2022

Kokeneiden muusikoiden muodostama World Without (mukana mm. Stratovariuksen Rolf Pilve ja For The Imperiumissa vaikuttanut Ville Suorsa) ilmaantui kotimaan raskaan musiikin pelikentille reilu vuosi sitten julkaisten ”Light”-nimeä kantavan EP:n. Viime keväänä debyyttiä seurasi ”Bleeding”-EP, ja EP-trilogian päättää ensi viikolla julkaistava ”Demon King”.

EP:ltä on jo lohkaistu ensimmäinen single, joka kantaa nimeä ”The Forest”. Modernia metallia, screameja ja nopeaa poljentoa yhdistelevä kappale on tyyliltään yhtyeelle omaleimainen, mutta poikkeaa lyriikoiden puolesta tavanomaisesta World Without -kaavasta.

Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2022 →

””The Forest” on vanha biisi aiemmista bändikuvioistani, mutta halusin tehdä siitä äärimmäisemmän version World Withoutin kanssa. Teksti on kirjoitettu yhdessä nuoruudenystäväni kanssa eikä tarina ole itse asiassa omasta elämästäni lainkaan – toisin kuin kaikki muut meidän biisit tähän mennessä ovat tupanneet olemaan”, yhtyeen laulaja Ville Suorsa kertoo.

Yhtye avaa ”The Forestin” sanoituksia ja niiden raakuutta tarkemmin sosiaalisen median julkaisussaan.

”Kerron tässä ystäväni kamalaa tarinaa. Aihetta on vaikea käsitellä, mutta siitä on syytä puhua.”

Ensi viikon perjantaina julkaistava kolmen kappaleen ”Demon King” -EP päättää World Withoutin tarinan ensimmäisen vaiheen, mutta jatkoa on luvassa – ja yhtye lupaileekin sen jälkeen lisää uutta materiaalia pian.