Worth The Pain – No Rest No Peace

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 11.1.2012

Lappeenrannasta kotoisin oleva hardcore-yhtye Worth The Pain täytti hiljattain pyöreät 10 vuotta – Iso käsi siitä bändille! Juhlan kunniaksi yhtye julkaisi myös odotetun toisen albuminsa ”No Rest No Peace”. Levylle on päätynyt kaikkiaan kahdeksan kappaletta, mutta siltikin kestoa on vain reippaat 19 minuuttia – joten lepoa tai rauhaa ei todellakaan ole tiedossa.

Kotimaisen hardcoren ja samalla myös Worth The Painin musiikin suurena ystävänä myönnän, että odotin albumilta paljon. Heti alkuun jouduin kuitenkin pettymään levyn tunkkaisiin soundeihin ja aiemmin mainittuun lyhyehköön kestoon, kun kyse on kuitenkin täysmittaisesta albumista. Tosin sivuseikkojahan nämä vain ovat. Ottaen kuitenkin huomioon kappaleiden ärhäkkyyden ja nopean etenemisen, olisi ollut suorastaan typerää venyttää niitä enempää liian hitailla beatdowneilla tai ylimääräisillä sooloiluilla.

”No Rest No Peacella” yhtyeen sävellyskynä on loistavassa terässä, koukkuja annetaan niin paljon, ettei kaikkiin osaa edes ensimmäisellä kerralla tarttua. Mukaan on ujutettu myös muutamia beatdowneja, mutta riffit yllättävät myllytykseen muulloinkin ja voin hyvin kuvitella, kuinka heikkohermoisemmat häviävät lavan edustalta jo keikan alussa. Tempokin pidetään korkealla jo alusta asti ja armoa ei anneta lainkaan koko ryöpytyksen aikana. Paketin kruunaa jälleen Joonaksen omaleimainen vihan täytteinen vokalisointi, jolle ei löydy vertaista ainakaan Suomen maaperältä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

CD on ulkona nyt ja LP on tulossa pian, joten nyt on korkea aika napata tämä talteen!

8/10

Kappalelista:

01. Take My Side
02. Conquer All
03. No Rest No Peace
04. Razor Cuts
05. Final Bell
06. For The Young
07. Under The Concrete Skies
08. Be Prepared

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

http://www.facebook.com/pages/Worth-The-Pain/178354502699

Kirjoittanut: Tommi Hämäläinen