Wovenwar – Wovenwar

Show’n täytyy jatkua. Entisen As I Lay Dyingin lahjakkaat muusikot joutuivat jatkamaan uraansa ilman Tim Lambesista, syistä joita on puitu mediassa jo enemmän kuin tarpeeksi. Edessä on näytön paikka, pystyvätkö muusikot hankkimaan itselleen nimeä uuden yhtyeen siivittämänä?

Laulajaksi päätyi kristillistä metalcorea soittavan Oh, Sleeperin vokalisti Shane Blay. Aikuistuminen tuo mukanaan ehkä hieman järkeä, sillä kummankin yhtyeen jäsenistä moni on jättänyt uskonnon siivellä ratsastamisen taakseen. Jenkeissä kristittynä saattaakin menestyä, mutta “takinkääntö” on aina nolo tapaus. Vokaaliosuudet ovatkin ensimmäinen asia, joka levyllä kiinnittää huomion. AILD:n aggressiivisiin huutoihin tottuneena olin aluksi kovin pettynyt siihen ettei niitä enää kappaleissa kuulla. Tämäntyyppinen metalli kun ainakin omasta mielestäni vaatii rääkymistä vahvan soiton päälle. Tarttuvien kitarariffien ohella kappaleisiin on ujutettu radiossa toimivia pop-koukkuja. Useiden vuosien työskentely alalla ilmeisesti on opettanut, miten nykypäivänä tehdään tulosta. Erityisen hyvä esimerkki tästä on “Moving Up”. Studiovideoiden perusteella odotukset eritoten kitaratyöskentelyä kohtaan olivat korkealla. Odotukset täyttyvät, sillä Nick Hipan sekä Phil Sgrosson vingutukset ovat sitä vanhaa kunnon laatua, johon ollaan totuttu.

Levyn puolivälissä miellyttää hidas, lähes balladimainen “Father Son”. Toisena sinkkuna julkaistu “The Mason” vie voiton materiaalista; hieman pidempi raita tempaa mukaansa joka kuulemalla. Lähellä huippua ollaan myös puolivälin jälkeen, kun vastassa on “Profane”.

” käsittelee kokonaisuudessaan uutta alkua, voimaa jatkaa eteenpäin. Metaforia täynnä oleva albumi ei ehkä tarjoa kaikille samaa tarttumapintaa, mutta soittopuoli korjaa sitä mihin kuulija ei kykene lyriikoissa samaistumaan. Jos on halua tarkistaa Wovenwarin livekunto, siihen on mahdollisuus syksyllä, kun yhtye lämmittelee yleisön In Flamesille Helsingin jäähallissa.

7/10

Kappalelista:
1. Foreword
2. All Rise
3. Death to Rights
4. Tempest
5. The Mason
6. Moving Up
7. Sight of Shore
8. Father Son
9. Profane
10. Archers
11. Ruined Ends
12. Identity
13. Matter of Time
14. Prophets
15. Onward

 

http://wovenwar.com/

https://www.facebook.com/wovenwar

Kirjoittanut: Ville Kangasniemi

Kommentoi julkaisua