Wöyh! julkaisee uuden albumin ”Tähti” tammikuussa 2023

Kirjoittanut Piia Takala - 11.11.2022

Progekokoonpano Wöyh! julkaisee uuden albumin ”Tähti” 6.1.2023. Yhtye noudattaa viidennellä studioalbumillaan samaa musiikillista linjaa kuin edelliselläkin levyillä mutta aiempaa terävämpänä. Albumin julkaisee Kaskelotti Records, ja se julkaistaan sekä digitaalisesti että fyysisenä levynä.

Antti ja Jussi Hyyrysen kirjoittamat biisit perustuvat Antin riffipainotteisiin sävellyksiin, joiden tarinat mukailevat Wöyh!iin oleellisesti liittyvää avaruustematiikkaa. Wöyh!in maailmaa eivät sido perinteiset luonnonlait eivätkä olemisen konventiot, ja Wöyh!-hahmot kohtaavatkin matkoillaan yllätyksiä: onhan levyn kertoma matkakin pitkä. Matka alkaa avaruudesta, josta siirrytään sujuvasti Telluksen kaltaiselle Wöyh!-planeetalle seikkailemaan. Tämä kuuluu biiseissäkin: hurjempaan suuntaan on aiemmasta menty, mutta vastapainona mukana on myös akustisia suvantokohtia.

Jussi luonnehtii levyn soundimaailmaa: ”Viides albumimme porautuu progressiivisuudessaan kuulijan alitajuntaan kuin kupliva korkkiruuvi.”

Biisimaailma on aiempaa progressivisempi: kappaleet ovat entistä pidempiä ja koukeroisempia, tahtilajit vaihtuvat tiheästi ja yleissoundi on säröisempää ja aiempaa aggressiivisempi. Antti Hyyrysen sävellykset ovat partituurimaisen tarkasti sovitettuja, ja ne sisältävät poikkeuksellisen mutkikkaita sävelkulkuja ja harmonioita. Sanat on kirjoittanut Jussi Hyyrynen. Albumikokonaisuus on suunniteltu niin, että kaikilla kymmenellä kappaleella on siinä oma harkittu paikkansa.

Wöyh! lähtee W5-nimiselle klubikiertueelle tammikuussa. Kiertupäivät löydät alta.

”Tähti”-biisilista:

  1. Zeniitti I
  2. Zeniitti II
  3. Suoapinan jälkeläiset
  4. Muuntopää
  5. Valaiden laulu
  6. Shangri-La
  7. Painovoimaton
  8. Taurus
  9. Diskoskorpioni
  10. Huterajalka

W5-klubikiertue:

To 05.01. Kuopio, Sawohouse Underground
Pe 06.01. Oulu, 45 Special
La 07.01. Jyväskylä, Lutakko
Pe 13.01. Kouvola, House of Rock
La 14.01. Lappeenranta, Kulttuuritila Nuijamies
Pe 20.01. Helsinki, Tavastia
La 21.01. Turku, Apollo
Pe 27.01. Lahti, Möysän Musaklubi
La 28.01. Tampere, Olympia

Luetuimmat

Uusimmat