Wrathrone – Born Beneath

Kirjoittanut Janne Partanen - 12.2.2016

Vanhan koulukunnan death metalia ja rokkaavampaa menoa yhdistelevä Wrathrone on julkaissut kahdeksan vuoden olemassaolonsa aikana kaksi pienempää julkaisua, ja nyt 2016 valon näki bändin debyyttilevy ”Born Beneath”, joka iskee tiskiin kahdeksan raskasta biisiä.

Wrathrone tasapainoilee vanhan liiton jyrinän ja modernimman kuoleman välimaastossa ottaen molemmista parhaat puolet ja yhdistelemällä niitä mielenkiintoisella tavalla. Poljento on tiukkaa ja raskasta. Bändi sotkee mielenkiintoisesti groovaavaa menoa muuten hyvinkin jyhkeään soundiinsa, mikä antaa bändille ovelan ominaissoundin. Selkeästi bändi kumartaa Floridan suuntaan ja pärjääkin usealle amerikanserkulleen vertailussa. Sain vinkin, että bändin sanoitukset ovat tutkimisen arvoiset, mutta koska vokalistin viemärimurina ei ole maailman selkeimmästä päästä, ei sanoituksista saa kunnolla selvää ilman sanoituksia.

”Born Beneath” on sinänsä vallan pätevä avaus, mutta jokin viimeinen naula jää arkusta uupumaan. Pientä hiomista siellä ja täällä olisi saanut tehdä. Vaikka rokkaavat väliosat ovat veikeitä, eivät kappaleet sitten kokonaisuutena säväytä niin hyvin, kuin toivoisi. Useamman kuuntelun aikana huomasin hyppiväni biisejä yli ja lopulta vaihtaneeni ajattelematta levyä. Palasin kyllä viikon päästä taas levyn pariin, joten ovat jätkät jotain oikein tehneet.

Lopulta ”Born Beneath” on ihan mainio avaus bändiltä, ja jään mielenkiinnolla odottamaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Seuraavalle julkaisulle lisää tarttumapintaa ja koukkuja, niin hyvä tulee. Suosittelen bändiä kaikille raskaamman ulosannin ystäville.

7/10

Kappalelista:
1. Born Beneath
2. Age of Decadence
3. Eternal Salvation
4. Failing flesh, enduring spirit
5. Blunt Blade Birth
6. Dead End
7. Sea of Sickness
8. Carnal Lust

Bändi Facebookissa

Kirjoittanut: Janne Partanen