Wykked Wytch

Yhdysvaltalainen extreme metallia soittava julkaisee odotetun uuden albuminsa nimeltä “The Ultimate Deception”  helmikuun 14. päivä Goomba Musicin kautta. Otimme yhteyttä sähköpostitse yhtyeen vokalistiin Ipekiin, joka valotti meille hieman uuden albumin taustoja uuteen albumiin sekä yhtyeen tulevaisuutta. Lue lisää nähdäksesi haastattelu kokonaisuudessaan.

Näin alkuun voisitko hieman kertoa meille itsestäsi sekä paikastasi yhtyeessä?

Ipek: Terve kaikille! Olen Ipek, perustaja ja vokalistinainen yhtyeessä nimeltä Wykked Wytch.

Vuosi 2011 on saatu päätökseen. Millainen vuosi oli Wykked Wytchille kokonaisuudessaan?

Ipek: Vuosi 2011 oli meille loistava, koska me saimme todella paljon aikaiseksi. Saimme kirjoitettua ja nauhoitettua viidennen albumimme ”The Ultimate Deceptionin”.  Paras muisto vuodesta oli matka Californiaan nauhoittamaan albumia ja palaaminen sieltä uusi albumi kädessä.

Kuten mainitsit, teiltä ilmestyy uusi albumi nimeltä ”The Ultimate Deception” helmikuussa Goomba Musicin kautta. Miten päädyitte yhteistyöhön juuri sen kanssa?

Ipek: Mietimme muutaman kuukauden ajan eri vaihtoehtoja mutta päädyimme loppujen lopuksi Goomballe, koska he tuntuivat olevan eniten kiinnostuneita meistä ja tarjosivat meille parhaan sopimuksen.

Miten yhteistyö levy-yhtiön kanssa on lähtenyt käyntiin?

Ipek: Pakko sanoa, että hyvin ainakin tähän asti. He tekevät todella kovaa työtä albumin julkaisun eteen, ja olemme olleet todella tyytyväisiä heidän panokseensa!

Albumin tuottamisesta vastasi Daniel Castleman (As I Lay Dying, Winds Of Plague). Millaista oli työskennellä hänen kanssaan ja miten albumin nauhoittaminen kokonaisuudessaan sujui?

Ipek: Daniel on todella mainio tuottaja, ja hän pyrkii aina saamaan yhtyeestä kaiken irti. Hän on perfektionisti ja pyrkii jokaisessa kohdassa saamaan parhaan tuloksen nauhalle. Hän sai meistä kaiken irti studiossa, ja olemme todella tyytyväisiä hänen työskentelyynsä kanssamme.

Albumin nimi on ”The Ultimate Deception”. Mikä teille on ollut “suurin petos” uranne aikana tähän mennessä? Oletteko te koskaan kohdanneet tuota tämän bisneksen ikävää negatiivista puolta?

Ipek: Totta puhuakseni meillä on ollut uran aikana lukuisia erilaisia negatiivisia kokemuksia aina epälojaaleista ystävistä kiertuepromoottoreihin.  Niin musiikissa kuin muuallakin tulee aina vastaan asioita, jotka eivät välttämättä sinua miellytä ja joista täytyy vain päästä yli. Musiikkibisneksessä on aina ollut sekä hyviä että huonoja puolia. Kun olet pinnalla, niin kaikki tuntuvat taputtavan olkapäätäsi ja olevan kaveriasi, mutta kun menee huonosti, niin nuo kaverit äkkiä katoavat ja joskus jopa fanit tuntuvat kääntävän selkänsä. Silloin täytyy vain olla vahva ja uskoa itseensä.

Mitä albumin nimellä oikein halutaan viestittää ja mitä se teille itsellenne tarkoittaa?

Ipek: Albumin nimellä on monia eri merkityksiä. Yksi teema on viimeinen pettäminen ja valheet. Näet jossain asiassa jotakin, mitä se ei loppujen lopuksi ole ollenkaan.

Albumin kansitaite on todella hieno. Miten kansitaite ja albumi liittyvät toisiinsa?

Ipek: Kiitos, se on mielestäni todella sairas ja jotenkin raaka.  Sillä yritetään viestittää, että jokin asia voi olla samaan aikaan eeppinen mutta myös vaarallinen ja jopa kuolettava. Monet asiat maailmassa ovat hämääviä. Kansitaiteen ideana on nähdä, millainen hirviö kauniin kuoren alla voi oikeasti olla.

Jos vertaat tätä albumia teidän aikaisempiin julkaisuihinne, niin mitä näet albumin suurimpana eroavaisuutena verrattuna edellisiin albumeihinne?

Ipek: Olemme ottaneet tällä albumilla suuren askeleen eteenpäin ja olemme kypsempiä kuin koskaan sekä yhtyeenä että ihmisinä. Edellisellä ”Memories of A Dying Whore” –albumilla löysimme soundin, jota olemme aina etsineet yhtyeelle. Tällä levyllä pyrimme hyödyntämään tuota äänimaailmaa ja ottamaan siitä parhaita elementtejä mukaan. Mielestäni kappaleista tuli parempia ja onnistuimme jälleen nostamaan rimaa hieman korkeammalle. Tämä albumi on ehkä myös musiikillisesti meidän monipuolisin, ja uskon, että se tavoittaa tällä kertaa suuremman määrän eri metalligenrejen faneja kuin ennen. Uusi albumimme on hyvä yhdistelmä raskasta ja melodista metallia, huutoa, rääkymistä sekä puhdasta laulua.

Mitä voit kertoa albumin lyriikoista? Millaisia aiheita albumi oikein käsittelee ja mistä sait ideoita albumin lyriikoihin?

Ipek: Albumin pääteema on henkilökohtainen petos, jonka olen kohdannut viimeisen muutaman vuoden aikana. Muutamat läheiset ystäväni ovat kääntäneet selkänsä minulle, ja bändikaverini jotenkin saivat minut purkamaan kaiken vihani tälle albumille. Kaikki pystyvät samaistumaan albumin lyriikoihin, koska uskon, että suurin osa ihmisistä on kokenut vastaavanlaisia tilanteita elämänsä aikana.

Haastattelua tehdessäni luin muutaman arvostelun edellisestä albumistanne, ja usein niissä  verrattiin teitä esimerkiksi yhtyeisiin Cradle Of Filth sekä Graveworm. Ovatko kyseiset yhtyeet koskaan olleet sinulle itsellesi vaikuttajia? Mitkä ovat itsellesi ne suurimmat musiikilliset vaikuttajat tänä päivänä?

Ipek:  Musiikkimme on kyllä samassa genressä kuin nuo kaksi mainitsemaasi yhtyettä, mutta mielestäni musiikissamme on paljon enemmän elementtejä enkä sanoisi, että soitamme sinfonista black metallia. Omat vaikuttajani ovat olleet suurimmaksi osaksi sellaiset yhtyeet kuin King Diamond, Death sekä Testament, joten eivät mainitsemasi yhtyeet oikein ole meidän musiikkiimme vaikuttaneet. Ihmiset usein vertaavat meitä kyseisiin yhtyeisiin, koska vokaaleissani on hieman samaa tyyliä kuin Dani Filthillä on Cradle Of Filthissä. Minusta tuntuu, että usein ihmiset kuulevat musiikissamme vain nuo huudot ja sen takia leimaavat meidät samaan genreen heidän kanssaan.

Jos sinun pitäisi naisena valita mielestäsi se kaikista ”metallisin” ihminen metalligenrestä, niin kuka se mielestäsi olisi ja miksi?

Ipek: Tämä on todella vaikea kysymys, mutta vastaisin varmaankin, että joko Dio tai Rob Halford (Judas Priest). He ovat mielestäni kaksi metallin suurinta ikonia ja he tulevat aina ensimmäisenä mieleeni miettiessäni metallin suurimpia nimiä.

In Flamesilta tuli oma viski ja Motörheadilta oma viini. Jos saisit lanseerata oman tuotteesi Wykked Wytch – nimen alle, niin mikä se olisi ja miksi?

Ipek: Meillä on olemassa jo oma kastikkeemme, jota saa meidän nettikaupastamme. Sen nimi on ”Ipek´s Wykked Hot”, ja se saa polttamaan kahdesta eri paikkaa. Ensin suusta, kun sitä syöt, ja sitten loppujen lopuksi perseestä, kun se tulee sieltä ulos, haha.

Monet yhtyeet ovat tehneet comebackeja ja viimeisin, josta uutisoitiin, oli Black Sabbathin paluu. Jos saisit valita yhden edesmenneen yhtyeen, joka tekisi comebackin, minkä valitsisit?

Ipek: Tietenkin valitsisin Panteran, jos se olisi mahdollista, mutta koska se ei ole, niin varmaankin haluaisin nähdä Max Cavaleran Sepulturan. Sepultura ei ole mitään ilman Max Cavaleraa!

Jos kaikki neljä Big Four –bändiä kysyisivät teitä kiertueelle yhtä aikaa, mutta saisitte valita vain yhden,  kenet valitsisitte kanssanne kiertueelle ja miksi?

Ipek: Valitsisin tietenkin Slayerin, koska bändi on heavymetallin pioneeri ja on mielestäni hienoa, että heidän musiikkinsa tuntuu menevän vuosi vuodelta vain raskaammaksi.

Iso kiitos itsellesi haastattelusta ja paljon onnea uuden albumin julkaisuun. Onko sinulla loppuun vielä jotain sanottavaa suomalaisille faneillenne?

Ipek: Kiitoksia paljon itsellesi haastattelusta. Me rakastamme suomalaisia fanejamme ja on sääli, että Nosturin keikastamme on aikaa jo yli 10 vuotta. Se on aivan liian pitkä aika, ja toivomme todella pääsevämme sinne takaisin soittamaan teille. Ostakaa uusi albumi ”The Ultimate Deception” ja tukekaa meitä, jotta saamme jatkaa kiertämistä ja musiikin soittamista myös tulevaisuudessa! Stay metal!

Kommentoi julkaisua