Xmas on the dark side – Blind Channelin tuplakeikka veti tuvan täyteen Tuiskulassa

Kirjoittanut Sini Sulkakoski - 14.12.2021

Vuoden 2021 puhutuimpiin ja ehdottomiin nousijoihin lukeutuva Blind Channel kävi aiheuttamassa hyvällä tavalla kaaosta Tuiskulassa.

Vaikka oululaislähtöinen bändi aloitti toimintansa vuonna 2013, niin ison yleisön tietoisuuteen se nousi UMK:n ja Euroviisujen myötä. Bändi itse on tituleerannut musiikkityyliänsä ”violent popiksi”.

Blind Channelin Xmas on the dark side -joulukiertue pysähtyi peräti kahden keikan ajaksi Nivalan Tuiskulaan. Ensimmäinen keikka oli ikärajaton ja oli käytännöllisesti katsoen loppuunmyyty. Jonottajia oli maakunnista saapunut jo hyvissä ajoin, tunteja ennen ovien avaamista. Myöhempi keikka oli luonnollisesti ikärajallinen, johon ei niin isoa yleisöryntäystä enää saatu. Tokihan eturivin vannoutuneimmat fanit tsekkasivat molemmat keikat!

Hetkeä ennen keikkaa valotikut loistivat eturivissä, sekä Ukrainan Euroviisuhitti Go_A ”Shum”, sai yleisön pomppimaan illan esiintyjiä odotellessa.

Keikka lähti vauhdikkaasti liikkeelle uuden ”Balboa” singlen voimin. BC on tyylikkäästi panostanut led-pylväisiin ja BC-logoon, jota valaistiin eri tyyleillä keskellä lavaa.

Basso on mukavasti pinnassa, ja tuo letkeyttä yleisön lanteisiin. Kitaristi Joonas Porkolla ei muutamaa tuntia aiempi keikka painanut jaloissa, kun mies säntäili lavalla. Kolhuilta taidettiin välttyä, vaikka normaalin kokoinen lava kävikin melko pieneksi tälle energiselle porukalle.

Lähes joka bändiltä löytyy joku yhteislaulukappale, ja BC:n ”Giants” olikin hyvä hetki mitata yleisöstä lähteviä desibelejä. Melko hyvinhän niitä tuntui irtoavan porukalta!

”Over My Dead Body” kappaleen jylheä intro, runnovat kitara ja rummut nostattivat hienosti tunnelmaa.

”Fever” tarjoili hiukan rennompaa ja popimpaa linjaa, joka sopii hienosti radiosoittoon. Jos ei toimittaja aivan omiaan kuullut, niin palanen Rick rollia kuultiin välissä, eli osa Rick Astleyn”Never Gonna Give You Up” kappaleesta.

Keikasta kepeämmän ja jotenkin lähestyttävämmän teki myös parit cover kappaleet: Eminem”Lose Your Self”, sekä hauska mutta oiva sovitus Anastacian kappaleesta ”Left Outside Alone”. Laulajat Joel Hokka ja Niko Moilanen vielä kokeilivat, onko yleisö notkeassa kunnossa ja penäsivät kaikkia kyykkyyn ja sieltä ponnistamaan kappaleen alkuun. Laulajien uhmaajia ei juurikaan löytynyt, ja kaikki tiettävästi pääsivät ylös lattialta.

Lopuksi tuli vielä kaikkien odottama ja toiveiden täyttävä ”Dark Side” kappale huipentamaan illan.

Mielenkiintoista olisi tietty ollut olla vielä katsomassa aiempaakin nuorten keikkaa, josta ei varmasti ääntä olisi puuttunut. Myöhäisempi keikka ei kuitenkaan pettänyt, sillä energiaa oli vielä riittävästi jätetty illan loppukoitokseenkin. Homma toimi varsin mallikkaasti ja itselle jäi myös selkeä kuva, ettei tuleva Euroopan valloitus varmasti jää torsoksi!

Tulevana lauantaina (18.12.21) voi vielä BC:n nähdä ainakin osittain Suomen rajojen sisällä, sillä keikka starttaa Helsingistä Silja Europalla. Kattava headliner Euroopan kiertue ”Sick & Dangerous” lähtee sen sijaan 31.8.22 Saksan Hampurista.

Settilista:

 1. Balboa
 2. Died Enough For You
 3. Out of Town
 4. Timebomb
 5. Giants
 6. Over My Dead Body
 7. Fever
 8. Sharks love Blood
 9. Enemy For Me
 10. Lose Yourself (Eminem cover) + Snake
 11. Enemies For Benefits
 12. National Heroes + Saints
 13. Left Outside Alone ( Anastacia cover)
 14. Dark Side

Teksti: Tanu Jänkä

Kuvat: Sini Sulkakoski