New Years Day – Victim To Villain

Arvosteltavien levyjen pinosta löytyi New Years Day -nimisen yhtyeen ”Victim To Villain” -niminen albumi. Promokuvista on helppo päätellä kyseessä olevan jonkin sortin yhdistelmä emo- ja gootti rockia; ikään kuin Paramoren synkempi isosisko tai veli. Avausraidan ”Do Your Worst” alkaessa saa huomata, ettei tuo päätelmä mennyt ollenkaan pieleen, yhtye soittaa Paramoren henkistä musiikkia, ehkäpä hieman rankemmalla otteella.

”I’m No Good” jatkaa samoilla linjoilla, mutkatonta ja hyvin leppoisaa kuunneltavaa. Yhtyeen kotipaikka on Anaheim, ja tarkemmin kerrottuna Orange County, josta tämäntyylisiä pehmopoppia punk vivahteella soittavia yhtyeitä on siunaantunut ennenkin. Jossain määrin tästä tulee myös mieleen O.C.:n ehkäpä tunnetuin naisvetoinen yhtye No Doubt, vaikkei vokalisti Ash varmastikaan ole Gwen Stefanin veroinen keulakuva. Hän on kuitenkin mielestäni varsin hyvän kuuloinen laulaja, vaikka ei tällä albumilla mitään varsinaisia vaikeita osuuksia laulakaan.

”Bloody Mary”– kappaleen reipas meininki toimii moitteettomasti, eikä huono ole seuraava ”Victims” -kappalekaan. ”Victims” on ehdottomasti levyn vahvimpia kappaleita tuoden hetkittäin hieman mieleen jopa In This Momentin kevyemmät kappaleet. Tämähän alkaa kuulostaa oikeasti mielenkiintoiselta. Yhtye ei periaatteessa esittele mitään ennenkuulumatonta, mutta jotenkin näiden kappaleiden parissa huomaa viihtyvänsä ja sehän riittää.

Albumin ensimmäisenä singlenä julkaistu ”Angel Eyes”, jossa vierailee Chris Motionless, on mielestäni siinä mielessä ollut huono singlevalinta, että se jos joku edustaa massatuotanto-kappaletta. Siinä ei ole oikeastaan yhtään samanlaista pirteyttä kuin muissa raidoissa, vaan se on juurikin sellainen kappale miksi niin monet jättävät emo-yhtyeiden tuotokset kokonaan kuuntelematta. Kappaleessa ei ole mitään omaperäistä ja se onkin jokaista tahtia myöten ennalta-arvattavissa. Onneksi albumilta kuitenkin löytyy jo mainitun ”Victims” -kappaleen lisäksi muitakin hienoja ralleja, kuten esimerkiksi No Doubt-henkinen ”Any Last Words?” ja albumin päättävä ”Last Great Story”. New Years Day yllätti ainakin minut positiivisesti tällä albumillaan, vaikka pientä hiomista toki vielä löytyykin, mutta kyllä ainakin itseäni kiinnostaa myös yhtyeen seuraava albumi näillä näytöillä. Hieman ehkä kyllä ihmetyttää, että tämä yhtye löytyy metallijätti Century Median tallista, mutta toisaalta mitäpäs sillä on väliä, hyvä musiikki on hyvää musiikkia, julkaisi sen kuka tahansa.

7/10

 

Kappalelista:

1.Do Your Worst
2.I’m No Good
3.Bloody Mary
4.Victims
5.Hello Darkness
6.Death Of The Party
7.The Arsonist
8.Angel Eyes (Featuring Chris Motionless)
9.Any Last Words?
10.Tombstone
11.Last Great Story

https://www.facebook.com/nydrock?sk=app_108468622525037

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua