Spacemothers - Matkalla kadotukseen

Yhteys on saatu! Esittelyssä Spacemothersin debyytti ”Matkalla kadotukseen”

Kirjoittanut Ville Kangasniemi - 12.5.2018
Spacemothers – Matkalla kadotukseen

Tamperelainen Spacemothers on uusi nimi kotimaisen psykedeliamusiikin korpisuolla, mutta se muodostuu vanhoista tutuista tekijöistä. Galacticka lienee oleellisin nimi, joka tulee mainita jäsenien muista bändeistä. Vuosia muhinut projekti on saanut levyllisen musiikkia ulos, jota promokirje myy “avaruusrokkikoneena, joka hybridinomaisesti ylittää genrerajat, luoden auditiivista antimateriaa”. Hippiä kiinnostaa!

Levy lähtee “Vapaapudotuksella”, joka kappaleena tottelee nimensä mukaisesti kaavaa, jossa ensin noustaan korkeuksiin, ja lopulta päästetään irti ja annetaan tuulen kuljettaa jonnekin alas. Levyn nimikkobiisi “Matkalla kadotukseen” tuo mukanaan levyn vähäiset lauluosuudet, jotka onneksi ovat suomeksi. Liian moni bändi kun hukkuu harmaaseen massaan laulaessaan englanniksi tänä ylitarjonnan aikana. Kaljabluesmaisesti hoiperteleva kappale pitää sisällään niin groovea, kuin myös 70-lukulaista progeurkutunnelmaa. Viiden kappaleen joukkoon on saatu mukaan myös vierailijoita, ja melko vaikuttavia sellaisia! Hexvesselissäkin musisoinut Kimmo Helen puhaltelee trumpetista ulos tunnelmallista säveltä venkoilevassa “Astraalimies”-biisissä. Mieleen tulee Espanja ja härkätaistelut. Kappale on melkeinpä automaattisesti hyvä, jos kantaa tuollaista nimeä. Punaisen Kuningattaren Periaatteesta tuttu voimakasääninen Mokka Laitinen hoilaa levyn päättävässä “Valottaressa” kauniin haikeasti.

Basso kuljettaa kappaleita kohti kosmisia sfäärejä, kuten kunnon jumittelumusaan kuuluu. Muuten instrumentit solmivat keskenään harmonisen liiton, eikä kukaan lähde turhia revittelemään. Kitaravetoisia osuuksia sirotellaan hyvällä maulla, eikä levy ehdi puuduttamaan muillakaan osa-alueilla. Viisi raitaa on oikein sopiva mitta albumille, jossa tunnelmia käydään läpi laajalta skaalalta.
Spacemothers on aktiivinen myös keikkarintamalla, niitä odotellessa!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

9/10

Kappalelista: 
1. Vapaapudotus
2. Matkalla kadotukseen
3. Newtonin lait
4. Astraalimies
5. Valotar

https://www.facebook.com/Spacemothers/

https://spacemothers.bandcamp.com/

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kirjoittanut: Ville Kangasniemi