Yksi intergalaktinen fantasiaseikkailu ekstrasokerilla, kiitos! Tässäpä uusi Gloryhammer, olkaa hyvä.

Miten olisi intergalaktinen scifi-fantasia-avaruusooppera? Ultrasokerinen power metal ylitsepursuavilla orkestraatiolla ryyditettynä? No, siinä tapauksessa, että moiset kuvailut osuvat kohdilleen kuuntelijan musiikkimaun kanssa, on skotlantilaisen Alestormista tutun Christopher Bowesin perustaman Gloryhammerin kolmas täyspitkä oivallinen valinta. Sokeria saadaan tötterön täydeltä, eikä Gloryhammeria voi suositella ryppyotsaisille. Meininki on kuin yhdistäisi Dragonforcen ja Bal-Sagothin. Lohikäärmeet lentelevät pitkin galaksia, miekkasankari suhahtelee jetback selässään kohti ikuisuuden meriä ja pahikset saavat kyytiä.

”Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex” on konseptilevy, joka pohjautuu samaan saagaan, joka aloitettiin jo yhtyeen ensimmäisellä levyllä. Tuttu sankari Angus McFife seikkailee siis jälleen. Fantasiamaailmaan sijoittuva seikkailu luo albumille syvyyttä mutta on turhankin kliseinen humoristisesta näkökulmastaan huolimatta. Albumi sisältää sinänsä hauskaa ja tarttuvaa musiikkia, mutta valitettavasti yhtyeen vitsi vanheni jo ensimmäisellä levyllä. Se ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö levy sisältäisi maistuvaa sankarimetallia.

Intron jälkeen “The Siege of Dunkeld (In Hoots We Trust)” heittelee ilmoille tarttuvaa ja mahtipontista ilakointia, jota yksikään power metal -fani ei voi vastustaa. Kärkikamaa edustavat myös niin ikään taivaita hipovat ja eeppiset “The Land of Unicorns”, “Gloryhammer” ja “Hootface”. “Masters of the Galaxy” on tavallinen rivikappale, joka ei herätä suuriakaan tuntemuksia mutta menee hyvin siinä sivussa. Samaa voi sanoa myös “Power of the Laser Dragon Firesta”. “Legendary Enchanted Jetpack” on sekin ihan mukiinmenevä kappale. “Battle for Eternity” kolkuttelee jo haukotuksen ovia. Levy päättyy viisiosaiseen, 12-minuuttiseen “The Fires of Ancient Cosmic Destiny” -mammuttiin, jolta totuuden nimissä odotin enemmän. Mutta jatkuuhan tarina vielä?

Loppuunsa tuotteistettu kokonaisuus toimii omassa lajissaan juuri niin kuin pitääkin. “Legends From Beyond the Galactic Terrorvortex” ei ole mitään sellaista, jota perus power metal -fani ei olisi jo kuullut: jokainen genren klisee on edustettuna ja tarjoillaan vieläpä ekstrasokerin kera. Kappaleet ovat kaikesta huolimatta taiten koottuja power metal -anthemeita, ja jos eeppinen ja orkestroitu power metal yhtään kiinnostaa, kannattaa Gloryhammer ehdottomasti tsekata. Yhtyeen faneille levy on ehdotonta herkkua. Hail the dargonlord of intergalactic mayhem!

7½/10

Kappalelista:

1. Into the Terrorvortex of Kor-Virliath
2. The Siege of Dunkeld (In Hoots We Trust)
3. Masters of the Galaxy
4. The Land of Unicorns
5. Power of the Laser Dragon Fire
6. Legendary Enchanted Jetpack
7. Gloryhammer
8. Hootsforce
9. Battle for Eternity
10. The Fires of Ancient Cosmic Destiny

Gloryhammer Facebookissa

Kommentoi julkaisua