Yksi parhaista Machine Head albumeista – Arviossa Machine Headin uusi albumi ”Øf Kingdøm And Crøwn”

Kirjoittanut Jere Hippeläinen - 24.8.2022

Yhdysvaltalainen metalliyhtye Machine Head julkaisee kymmenennen albuminsa ”Øf Kingdøm And Crøwn” elokuun 26. päivä. Albumin kappaleista on julkaistu aikaisemmin jo muutamia ja julkaisuista kappaleista ensimmäisestä on päässyt jo nauttimaan loppuvuodesta 2020. Myös viime kesän kolmen kappaleen singlejulkaisu on kokonaisuudessaan albumilla.

Albumi alkaa kymmenen minuutin mittaisella ”Slaughter The Martyr” -kappaleella. Pituudestaan huolimatta ei kappale käy tylsäksi missään välissä, vaan pitää oman energiansa yllä viimeisille sekunneille asti. Avauskappaleen jälkeen jo tuttu Machine Head laatu jatkuu. ”Chøke Øn The Ashes Øf Yøur Hate” ja ”Becøme The Firestørm” ovat erittäin hyviä kappaleita, jotka pitävät energisyydellään mukana alusta loppuun asti. Soundiltaan kappaleet ovat tunnistettavasti aikaisemman tuotannon kaltaisia, mutta tarpeeksi omalaatuisia etteivät ne huku joukkoon.

Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2022 →

Tarinaksi kehitelty albumi sisältää muutamia täydennyskappaleita, jotka toimivat introina muille kappaleille ja vievät albumin tarinaa eteenpäin. Noin minuutin mittaisia kappaleita on albumilla kolme, ja ne sopivat muiden kappaleiden väliin erittäin hyvin. Albumilla olevat täytekappaleet luovat kokonaisuudesta yhtenäisemmän ja tekee sen kuuntelusta mukavampaa.

Vaikka tarinaelementtiä ei albumilta huomaisikaan on albumi kappaleiden puolesta niin hyvä, että sitä voi soittaa useamman kerran läpi. Kun albumin kuunteluun uppoutuu hieman paremmin, tulee siitä vielä parempi, kun alkaa tarinan osat loksahtamaan paikoilleen ja saa kokonaisuudesta kiinni. Machine Head on taas onnistunut lyömään kokoon kasan erittäin hyvän kuuloisia ja meneviä kappaleita. Jokainen albumin kappale toimisi myös yksinään, mutta yhdessä ne luovat yhden parhaista Machine Headin albumeista.

Kappalelista:

 1. Slaughter The Martyr 
 2. Chøke Øn The Ashes Øf Yøur Hate
 3. Becøme The Firestørm
 4. Øverdøse
 5. My Hands Are Empty
 6. Unhalløwed
 7. Assimilate
 8. Kill Thy Enemies
 9. Nø Gøds, Nø Masters
 10. Bløødshøt
 11. Røtten
 12. Terminus
 13. Arrøws In Wørds Frøm The Sky