Yle: Kesän festivaalit ja suurtapahtumat perutaan, alustavien tietojen mukaan saa järjestää aikaisintaan elokuussa

Moonsorrow’n yleisöä

Moni on miettinyt kuumeisesti kesän festivaalien kohtaloa. Eilen vuodesta 1970 asti toiminnassa ollut vuosittainen Ruisrock -festivaali ilmoitti festivaalin peruuntuvan tältä vuodelta, ja myös maailmalla on kesältä peruttu lukuisia festivaaleja.

Nyt Yle on uutisoinut saamistaan tiedoista, joiden mukaan kesältä olisi festivaalit ja muut suuret yleisötapahtumat peruttu hallituksen päätöksestä. Ylen uutisoimien alustavien tietojen mukaan tapahtumia saisi jälleen järjestää aikaisintaan elokuussa. Tarkempi linjaus suurten yleisötapahtumien määrittelemisestä ei ole vielä tässä kohtaa tiedossa.

Hallituksen kerrotaan pitävän myöhemmin tänään vielä tiedotustilaisuuden, jossa selviää rajoitusten jatkuminen sekä kesän tapahtumien tilanne sekä yksityiskohtaisempi rajaus.

Pääministeri Sanna Marin kertoi Yleisradiolle, että neuvotteluja ei enää tänään jatketa, ja että tänään 22. huhtikuuta kello 19.30 tullaan pitämään tarkempi tiedotustilaisuus koskien koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi tehtyjä rajoituksia.

Kommentoi julkaisua