Kuva: Hevi reissu-elokuva

Yli 50 maahan myyty ”Hevi reissu” kuukaudeksi ilmaisjakeluun: jatko-osa tekeillä

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 11.4.2020

Oululaisen ohjaajakaksikko Jukka Vidgrenin ja Juuso Laation ”Hevi reissu” -elokuva julkaistaan pääsiäispyhinä Yle Areenassa. Elokuva on nähtävillä suoratoistosivustolta ilmaiseksi ensi maanantaista 13.4. lähtien noin kuukauden ajan. ”Hevi reissu” saa maanantai-iltana myös TV-ensi-iltansa Yle TV2 -kanavalla kello 21. Elokuva uusitaan saman viikon sunnuntaina 19.4.2020.

Elokuva on tarjolla niin ikään suoratoistopalvelu Elisa Viihteessä koko pääsiäisen ajan. Elisa avaa muitakin pohjoissuomalaisia tuotantoja yleisölle. Palveluun kirjautumalla pääsee katsomaan ”Hevi reissun” lisäksi muun muassa Mika Ronkaisen ja Merja Aakon käsikirjoittaman ”Kaikki synnit” -rikosdraamasarjan ja Visa Koiso-Kanttilan ohjaaman ”Kaiken se kestää” -draamaelokuvan.

Koronavirus keskeytti Japanin elokuvalevityksen

”Hevi reissu” on myyty yli 50 maahan, mikä on hyvin harvinaista eurooppalaiselle komedialle. Elokuva on nähtävissä muun muassa Amazon Prime -palvelussa Yhdysvalloissa ja HBO:n palvelussa Itä-Euroopassa. Lisäksi elokuva on ollut teatterilevityksessä muun muassa Saksassa ja Ranskassa.

Levitys Japanin elokuvateattereihin oli juuri alkanut, kun koronapandemia sulki teatterit. Elokuva ehti kuitenkin iskeä erityisen hyvin japanilaiseen elokuvayleisöön.

– Japanilaiset fanit ovat ottaneet elokuvan omakseen valtavalla innostuksella. Fanipostia on tullut paljon ja osa jopa kirjepostina. Japanissa on myös järjestetty elokuvan erikoisnäytöksiä, joissa fanit ovat pukeutuneet elokuvan hahmoiksi. Todella hienoa, että elokuva on löytänyt näinkin vannoutuneen fanikunnan maailman toiselta laidalta, kommentoi ohjaaja Jukka Vidgren.

Koronapandemian rauhoituttua elokuva on tarkoitus julkaista Etelä-Korean teattereissa.

”Hevi reissun” jatko-osa tekeillä

Komedialle kirjoitetaan parhaillaan jatko-osaa. Elokuva on saanut Suomen Elokuvasäätiöltä käsikirjoitustukea. Käsikirjoitusta työstävät ensimmäisen osan käsikirjoittajat oululaiset Aleksi Puranen, Jukka Vidgren ja Juuso Laatio.

Elokuvajuhlilla moninkertainen yleisön suosikkileffa

Yhdysvaltalaisilla South by Southwest -festivaaleilla kansainvälisen ensi-iltansa jälkeen ”Hevi reissu” on kerännyt yleisön suosikkipalkintoja elokuvafestivaaleilta ympäri maailman. Elokuvaa on ylistetty myös Hollywoodissa alan ammattilaisten parissa.

– Ehkä yllättävintä on ollut kuinka elokuva-alan ammattilaiset Hollywoodia myöten ovat löytäneet leffan ja pitäneet siitä. Yksi lempikäsikirjoittajistani C. Robert Cargill, joka on kirjoittanut muun muassa Marvel-elokuvan ”Doctor Strange”, on nimennyt ”Hevi reissun” yhdeksi kaikkien aikojen suosikeistaan, kommentoi ohjaaja Juuso Laatio.

Ammattimaisten elokuvakriitikkojen mielipiteisiin perustuva Rotten Tomatoes -sivuston perusteella ”Hevi reissu” on onnistunut maailmalla erittäin hyvin. Ammattikriitikoista 93 % antaa elokuvalle Fresh-pisteet. Mukana on arvioita amerikkalaislehdiltä, kuten Hollywood Reporter ja Los Angeles Times. Arviot voi lukea sivustolta: www.rottentomatoes.com/m/heavy_trip

Elokuvan näyttelijöinä nousevia nuoria tähtiä

Elokuvan on tuottanut helsinkiläinen Making Movies Oy yhteistyössä oululaisen Mutant Koala Picturesin ja belgialaisen Umedian kanssa. Elokuvan ensimmäisessä osassa näyttelevät muun muassa Johannes Holopainen (”Helene”, ”Kaikki synnit”, ”Tuntematon sotilas”), Antti Tuomas Heikkinen (”M/S Romantic”, ”Konttori”, ”Putous”, ”Juice”), Minka Kuustonen (”Putous”, ”Kesäkaverit”, ”Onnenonkija”), Max Ovaska ja Ville Tiihonen.

”Hevi reissulle” myönnetyt palkinnot:

Audience Award, FANTASY FILMFEST (2018)
Audience Award, MISKOLC INTERNATIONAL FILM FESTIVAL (2018)
Best Film in Taste of Europe’ Competition, FILMFESTIVAL OSTEND (2018)
Audience Award, WARSAW INTERNATIONAL FILM FESTIVAL (2018)
Audience Award, NOORDELIJK FILM FESTIVAL (2018)
Audience Award, BELFAST FILM FESTIVAL (2019)

Katso elokuva ilmaiseksi:
Yle Areena: https://areena.yle.fi/1-4186224
Elisa Viihde: https://elisaviihde.fi/elokuvat/11106/Hevi-Reissu

Facebook: www.facebook.com/hevireissu/
Instagram: www.instagram.com/hevireissu/
Twitter: www.twitter.com/hevireissu/

Luetuimmat

Uusimmat