Yllätyspäätös: Marko Hietala jättää Nightwishin

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 12.1.2021
Nightwish Hartwall Areena Helsinki

Kotimainen metallijätti Nightwish tiedottaa, että bändin pitkäaikainen laulaja-basisti Marko Hietala aikoo jättää yhtyeen. Tiedotteessaan Hietala kertoo siirtyvänsä pois julkisuudesta. Hietala avaa ajatuksiaan sosiaaliseen mediaan julkaistussa tiedotteessaan.

”En ole vuosiin saanut tyydytystä tältä elämäntavalta. Streamaus-yrityksen isot pomot vaativat meiltä täysipäiväistä luovaa työtä samalla, kun he jakavat tuotot epätasapainoisesti artisteille. Me olemme musiikkiteollisuuden banaanitasavalta. Suurimmat kiertuepromoottorit puristavat pennejä jopa meidän oheistuotteistamme samalla kun jakavat osinkoja Lähi-itään. Ilmeisesti jotkin teokratiat voivat tienata rahaa musiikilla, joka voi saada pääsi pölkylle tai sinut vankilaan ilman, että olet tekopyhä. Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä”, Hietala kirjoittaa, ja jatkaa:

”Kulunut vuosi on pakottanut minut pysymään kotona ja miettimään. Huomasin olevani pettynyt näihin ja moniin muihin asioihin. Huomasin, että minun täytyy saada kokea sitä tyydytystä [elämältäni]. Jotta voin säveltää, soittaa ja laulaa, tarvitsen uusia syitä ja inspiraatioita. ’My Walden’, niin sanoakseni. Satun myös olemaan kroonisesti masentunut. Se on vaarallista minulle ja ihmisille ympärilläni, jos minä jatkan. Jotkin ajatuksistani ovat olleet hyvin synkkiä. Älkää huoliko, olen kunnossa. Minulla on kaksi poikaani, vaimo, perheeni, ystäväni ja koira, sekä paljon rakkautta. Enkä usko, että tulen lopettamaan pysyvästi.”

” Tuomaksen syyttäminen olisi loukkaus sekä häntä että omaa vapaata ajatteluani kohtaan. Tämä on myös meille surullinen asia. Ottakaa se huomioon, pyydän.”

”On muutamia asioita, joiden tekemiseen olen suostunut vuonna 2021. Muutoin pyydän kiltisti ja kunnioituksella medialta, bändeiltä, artisteilta ja niin edelleen, että eivät pyydä minulta mitään tänä vuonna. Minulla on uusien asioiden keksimisen paikka. Toivottavasti pääsen kertomaan niistä vuonna 2022. Mutta tämä ei ole kuitenkaan lupaus. Olen pahoillani tästä.”

”Ps. Tony Iommi on ainut poikkeus ’älkää pyytäkö minulta mitään’ -kohtaan. Lapsuudensankarit ovat etusijalla.”

Päätöksen seurauksena Nightwish käyttää tulevalla kiertueellaan sessiobasistia Hietalan tilalla.

Hietala liittyi bändiin vuonna 2002 ja on soittanut sen jokaisella albumilla aina ”Century Child” -albumista lähtien.

View this post on Instagram

A post shared by Nightwish (@nightwish)