You X striimi – Tekijän näkökulmasta

Kirjoittanut Okko Ahre - 8.10.2021

Syyskuun 18.päivä sarasti kauniina syyspäivänä, klo 10 oli ohjeistettu, että tulkaa paikalle. Luvassa olisi livestriimi keikka, nousevia nimiä, eri genret edustettuna.

Rupesimme valmistelemaan tiloja artisteille, veimme ruokaa sinne, laitoimme myös tietopaperit backstage -paikoista, mutta myös mikä on vain henkilökunnan tiloja. Kaupassa käytiin hakemassa täydennyksiä, myös ruokailu hoidettiin vuoroissa. Klo 12 tuli ensimmäinen artisti KUUMAA. Pojat tulivat tilataksilla ja taksi saatiin aivan oven eteen, josta kamoja kannettiin sisälle. Artisteja rupesi tulemaan tipottain, myös juontaja saapui hyvissä ajoin paikalle. Valmistaudumme iltaan, katoimme kuka esiintyy livenä ja milloin, kuka taas tulee nauhotuksena ja kauanko kukin artisti soittaa.

Kuuntelimme artistien soundcheckit ja klo 16 se koitti. Ensimmäinen artisti lähti soittamaan ja soitto jatkui suoraan klo 21:00 saakka.

Artisteista, että en ehkä menisi heidän omalle keikalle, mutta festivaalilla saattaisin vilkaista.

Tapahtumapäivä/keikka, miten sen haluaa nähdä, toteutettiin osana Helsinki Flow School hanketta. Tätä kaikkea edelsi vuoden työ.

Aiemmin olin sitä mieltä, etten halua työskennellä näiden ihmisten kanssa enää, nyt on takki kääntynyt. Lisäksi olen työkaverini kanssa samaa mieltä, joka sanoi, että tapahtumia luodessa ymmärtää paremmin musiikkitapahtumia. Näkee ihmisten ja tietysti toisinaan itsensäkin toivovan ja toisinaan voivottelevan, miksei tämä ja tämäkin artisti voisi esiintyä tuolla/teillä, kun näyttäisi olevan tilaa kiertueaikataulussa, yms.. Ei se aina ole niin yksinkertaista koska siihen voi liittyä useita eri syitä, kuten artistin/yhtyeen saavutettavuus, raha-asiat, logistiset asiat, tms.

Tämä on se, mitä haluan tehdä jatkossa, olla tekemässä tapahtumia, koska oma kädenjälki näkyy ja parhaimmillaan saa artistien kiitoksen, joka lämmittää mieltä. Me nimittäin saimme kiitosta artisteilta lauantaina.

KIITOS HELSINKI FLOW SCHOOL 2020-2021

OKKO AHRE kuittaa!