Your Memorial – Atonement

Minnesodasta kotoisin oleva kristillinen progressive metalcore-pumppu Your Memorial pisti hetki sitten ulos toisen albuminsa, joka kantaa nimeä ”Atonement”. Kyseessä on yhtyeen ensimmäinen levytys Facedown Recordsilla, eikä tämä ole sinänsä mikään yllättävä kiinnitys lafkalta jonka suojista löytyy entuudestaan yhtyeitä kuten For Today ja War Of Ages.

Your Memorial täyttää kaikki nykypäivän metalcoren ”kriteerit” mm. massiiviset breakdownit, raskaat vokalisoinnit, runttaus riffit ja melodiat. Nämä jakavat mielipiteet aina tasaisesti kahtia, jonkun toisen henkilön käsittelyssä ne ei välttämättä olisi kovin hyvässä valossa. Soundit puolestaan ovat hieman ylituotettua tavaraa kuten tapana on, mutta puuroksi ne ei kuitenkaan mene ja ovat osittain tälle albumille jopa eduksi. Tässä vaiheessa on kaikille jo selvää, että pyörää ei olla keksimässä uudestaan, ko. genressä se on tänä päivänä jo lähes mahdotontakin.

Stereotyyppiset löpinät sikseen, vaikka Your Memorial ei ole kehittämässä pyörää uudestaan niin saa se tämän pyörän pyörimään tavalla johon kaikki eivät kykene. Yhtyeeltä kuitenkin puuttuu oma persoona joka erottaisi sen täysin muista, soittotaidot ja vokalisoinnit ovat timanttisia, mutta musiikissa on paljon samoja tekijöitä joita löytyy myös kymmenien muiden samassa genressä painivien tuotoksissa.
Päällisin puolin meininki ”Atonementillä” on erittäin intensiivistä ja osittain jopa brutaalia, kun taas katsoo pintaa syvemmälle niin huomaa kuinka ambientmaiset äänimaailmat on käsin kosketeltavissa. Niitä värittävät vielä maalailevat kitaroinnit ja instrumentaalit välikappaleet jotka vievät entistä lähemmäs täydellistä kuuntelukokemusta, absoluuttiseen täydellisyys jää kuitenkin vielä saavuttamatta. Maalailevista kitaroinneista mainittakoon vielä niistä löytyvät ilmiselvät kumartelut mm. Misery Signalsin suuntaan.

Kaikessa monipuolisuudessaan tämä teos ottaa aikansa toimiakseen täydellä voimalla ja kun siihen pääsee sisään ei enää ole paluuta. Kritiikin sanaa ei paljon löydy sillä albumista ei ole paljon pahaa sanottavaa, jos Amerikan malliin tehty metalcore menee sinulta täysin ohi niin menee varmasti tämäkin.

Allekirjoittaneen viimeiset sanat:  Pohjimmiltaan rujon kuoren alla ”Atonement” on älyttömän kaunis tekele.

8/10

Kappalelista:

01. Endeavor For Purpose
02. Hope Era
03. Desolation
04. Atonement
05. Surface
06. Not Fallen
07. My Path Is Set
08. Unseen
09. Surrender
10. Immaculate Design

www.myspace.com/yourmemorial

Kirjoittanut: Tommi Hämäläinen

Kommentoi julkaisua