YouTube-muusikko Jared Dines keräsi 80 000 dollaria vähävaraisten perheiden lasten soittimiin

tunnetaan YouTube -maailmassa multi-instrumentalistina, joka julkaisee erilaisia covereita, soittovideoita, vlogeja ja pohdintoja usein humoristisella otteella. Dinesilla on tällä hetkellä yli 2 miljoonaa tilaajaa kanavallaan, ja mies päätti lokakuussa antaa hieman takaisin yhteisölleen.

Dines on kerännyt kokoon huimat 80 000 dollaria auttaakseen sellaisia musiikista ja soittamisesta kiinnostuneita nuoria, joilla ei ole varaa ostaa soittimia. Dines keräsi 20 000 dollaria myymällä uniikin 18-kielisen custom-kitaransa, joka nousi maailmalla otsikoihin silkan massiivisuutensa ja humoristisuutensa ansiosta. Lisäksi Dines oli käynnistänyt rahankeruun, josta saatiin kasaan yhteensä 60 000 dollaria. Mukana hyväntekeväisyydessä on myös toinen menestynyt YouTube-muusikko Steve ”Stevie T” Terreberry, joka myy oman 20-kielisen kitaransa kerätäkseen lisää rahaa hyväntekeväisyyteen.

Aluksi Dinesin suunnitelmat eivät oikein menneet niin kuin piti. Alun perin huutokaupatun kitaran kaksi korkeinta huutajaa ilmoittivat, että he olivat tehneet ostopäätöksen niin kutsutusti ”kännissä ja läpällä”, joten näytti siltä, että koko huutokauppa oli mennyt hukkaan ja että kitaraa ei olisikaan saatu myytyä. Sitten kuvioihin astui Distrokid-palvelun omistaja Philip Kaplan, joka osti kitaran omilla rahoillaan tukeakseen Dinesin ja Terreberryn hanketta.

Dines kertoo tuoreella videolla uutiset. Videolla hän kertoo, että he aikovat kerätä kokoon noin 80–120 lasta, joita he auttavat saamaan soittimen ja vahvistimen itselleen. Lapset valitaan yhdessä eri soitinopettajien ja musiikkikoulujen avustuksella. Jokainen lapsi saa käytettäväkseen noin 500–750 dollaria, ja he saavat itse valita kaupasta siihen hintaluokkaan kuuluvan soittimen ja vahvistimen. Dines selittää tätä sillä, että hänen mielestään on parasta niin, että jokainen saa itse valita soittimen, johon he kokevat vetoa, eikä niin, että joku vain ojentaa heille jonkin soittimen, mistä he eivät välttämättä edes pidä ja joka ei inspiroi soittamaan. Soittimensa lapset saavat valita paikallisesta ”The Guitar Store” -soitinliikkeestä, koska suuret soitinketjut ovat aikaisemmin kieltäytyneet yhteistyöstä Dinesin kanssa.

Koko video on katsottavissa alhaalta:

Kommentoi julkaisua